A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



nora® – minőségi gumiburkolat az egészségügyben

Cikksorozatunk első részében bemutattuk mit érdemes tudni általánosságban a nora gumiburkolatokról, az alapanyagokról, a történetéről, valamint a fenntarthatóságért folytatott munkájáról.

Ebben a részben megtudhatjátok, hogy miért a nora termékei a legmegbízhatóbb burkolatok az egészségügyi intézmények számára.

 

Kórházak százai évtizedek óta bíznak a nora gumi padlóburkolatok minőségében. Legyen szó egy frekventált bejáratról, tűzgátló folyosókról, menekülési útvonalakról, lépcsőházakról, elszigtelő területekről, beteg- és ápolószobákról vagy műtőkről a nora know-how-ja mindenhol megállja a helyét.

A páciensek és kórházi dolgozók védelme érdekében fontos, hogy olyan burkolatokat válasszunk, melyek minden elvárásnak és előírásnak megfelelnek.

Ezek közül az első és legfontosabb a higiénia. Azok az anyagok, amelyekkel az egészségügyi intézmények helyiségei fel vannak szerelve, közvetlen hatással vannak a baktériumok elleni védelemre. A padlózat funkciójából és méretéből adódóan egy olyan területet jelent, amely esetében extra figyelmet kell fordítani a sterilitásra. A nora gumipadlók könnyen tisztíthatók és hatékonyan fertőtleníthetők, ezáltal ideálisak a magas kockázatú területeken történő alkalmazásra is.

Emellett fontos tulajdonságuk, hogy bevonat mentesek. Természetes sűrűségű és nem porózus, tömör felületüknek köszönhetően viaszolás és bevonatok alkalmazása nélkül is könnyen karbantarthatók. Ennek köszönhetően a napi teendők és a hozzájuk kapcsolódó költségek hosszú távon csökkennek, a folyamatok tehát hatékonyabbá és költséghatékonyabbá válnak.

A padlóburkolatokról szóló gazdasági elemzések kimutatják, hogy a beszerzési költség a teljes költségeknek csak kis százalékát képezi. A kiadások körülbelül 90% -a később keletkezik, a felhasználás ideje alatt. Ilyen rendszeresen visszatérő kiadás a padlóburkolatok bevonatának helyreállítása, a sérült réteg felcsiszolása és az új bevonat felhordása, illetve az ezekből adódó leállások költsége. Ezzel szemben a nora gumi padlóburkolatok egyedülállóan gazdaságosak, mert edzett felületük kiküszöböli a viaszolást, valamint a bevonatok alkalmazását, így a felhasználás során alacsony a karbantartási költségük.

A következő fontos előírás, hogy a burkolatok ESD védelemmel legyenek ellátva. Fontos azonban különbséget tenni vezetőképes és levezetőképes, vagyis konduktív és disszipatív burkolatok között. Míg a konduktív burkolatok megóvnak bennünket az apró kisülések ellen, a disszipatívak elengedhetetlen részei például szerver szobáknak, operációs-, CT vagy MR helyiségeknek, hogy megvédjék a drága eszközöket.

 

Emellett szigorú tűzvédelmi előírásoknak is meg kell felelni, aminek a legfőbb oka, hogy a betegek és látogatók nagy része nem ismeri a menekülési útvonalakat, vagy mozgásuk korlátozott. Az orvosok, ápolók és alkalmazottak kötelesek segítséget nyújtani, ami szintén megnehezíti saját menekülésüket.

Ezért fontos olyan építőanyagot használni, mint a nora gumi padlóburkolatok, melyek égésgátlók (EN 13 501) és toxikus kibocsátásuk alacsony (DIN 53 436).

A burkolatok többségével ellentétben a nora rugalmas anyagból készül és a párnás felépítésének köszönhetően enyhíti a járás és a sok állás okozta hát-, gerinc-, és lábfájdalmakat, tehát az ergonómia elvárásoknak is megfelel.

Magyarországon a ProInterier Kft. a nora gumiburkolatok kizárólagos forgalmazója. Bővebb információkat ITT találhattok.