A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Nyomulnak a startupok! Menő közösségi irodák Debrecenben

Immár a második közösségi irodát nyitották meg Debrecenben Xponential Coworking Office néven, hogy az innovatív startup cégeknek nyújtson segítséget. Az elsőt még 2014-ben adták át Debrecen HUB néven a Piac utcában. Úgy tűnik, hogy lassan Debrecent is behálózza a startup ökoszisztéma.

Immár Debrecenben is hódító útjára indult a közösségi iroda-láz, megspékelve startup-impulzusokkal. Az első közösségi iroda Debrecen HUB néven nyitott meg Magyarország második legnagyobb városában a Piac utcában, vagyis meglehetősen frekventált helyszínen még 2014-ben. A városban előtte csak az egyetemen futó Team Academy Debrecen csapatvállalkozói képzése rendelkezett ilyen típusú irodával, de az is csupán belsősök számára üzemel.

Ahogy anno az alapítók fogalmaztak a civishir.hu oldalnak: „azon dolgozunk, hogy Debrecen is felkerüljön az országos listára (városok, ahol közösségi irodák működnek – szerk.), és minél előbb indulhasson az irodapiac legnívósabb kitüntetéseit átadó Az Év Irodája versenyen. Szeretnénk, hogy munkánk eredményeként a Debrecen HUB is elnyerhesse Az Év Coworking irodája díjat ezzel is gazdagítva a város értékeit. És hogy mit tud? Azt biztosan, amit egy hagyományos munkahely, egy otthoni dolgozósarok vagy egy kávézó – a zavaró és kellemetlen elemek nélkül, de olyan hozzáadott értékekkel, amelyekkel máshol elvétve találkozunk.”

Az interjúban így folytatják az alapítók: „azt valljuk, hogy egy közösségi irodának ugyanolyan sokszínűnek kell lennie, mint a benne lakók. Így a kialakítás során alapvető szempont, hogy itt mindenki megtalálja a számára és az elvégzendő munkának, feladattípusnak is megfelelő teret. Debrecenben egyre több a vállalkozó fiatal, aki keresi a bizalomra épülő, vállalkozó, építő közösségeket. A Debrecen HUB első potenciális ügyfeleivel a 2014-ben indult Innovatív Generáció, !gen Debrecen képzésén keresztül találkozott, itt bontakozott ki a Debrecen HUB közösségi iroda ötlete is.”

Most pedig megnyílt a második közösségi iroda is a városban, amelyet a Xanga cégcsoporthoz tartozó InnovAir Marketing Kft. működtet. Az átadó ünnepségen Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy infrastruktúra-fejlesztő cégük a közösségi iroda átadásával nagy hiányt pótol, hiszen partnereik ezután igény szerint asztalt, irodát, irodaházat, gyárat, iparcsarnokot is tudnak biztosítani a hazai és külföldi vállalkozásoknak. Most ingyenes próbahétre is lehet jelentkezni a Simonffy utcai üzletházban található közösségi irodában.

Az Xponential Coworking Office lehetővé teszi, hogy a színvonalas infrastruktura mellett a nagy tudásbázissal rendelkező, betelepülő fiatal vállalkozások egymást segítsék. A helyszínen 40 munkaállomást alakítottak ki, ahol akár egy íróasztalt, akár nagyobb irodákat is bérelhetnek a cégek, mindemellett persze használhatják a tárgyalókat és a technikai eszközöket. A bérlők tetszés szerint választhatnak a félnap, nap, hét, hónap alapú csomagajánlatok között attól függően, mennyi időre van szükségük a kényelmi szolgáltatásokat – babzsák-sarok, fotelsziget – is biztosító irodára.