A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Nyári hűtőszezon, avagy milyen a jó klímaberendezés?

A légkondicionálók sajnos gyakran az irodák figyelmen kívül hagyott, mégis létfontosságú részeit képezik. Valaki szereti, valaki nem, de egy biztos: a helyes hőmérséklet-szabályozás elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez és a megfelelő irodai infrastruktúrához.

A legtöbb ember 18-21 Celsius-fok közötti hőmérsékleten érzi magát komfortosan, 40-60% -os páratartalom mellett. A változó évszakok kulcsfontosságú tényezőnek számítanak egy légkondicionáló esetében, különösen a nyári hónapokban fontos, milyen készülékkel bír az iroda. Számos épület, irodai- és oktatási létesítmény is nagy üvegablakokkal rendelkezik, melyek fokozzák a belső hőt, ezzel kellemetlenül meleg környezetet teremtve. Amikor a vállalatok irodai felújításba vagy költözködésbe vágnak, sokszor nem néznek utána, hogy az ő irodájukba melyik készülék lenne a megfelelő. Számos légkondicionáló létezik, melyek a funkciókat és kihasználtságot tekintve más-más irodába valók. Légkondicionáló beszerelése/lecserélése előtt mindenképp érdemes egy szakembert megkérdezni, hogy az adott irodába melyik a legmegfelelőbb rendszer – célszerű megfogadni a tanácsait még akkor is, ha drágálljuk a dolgot, ugyanis egy ilyen eszköz hosszú évekig gondoskodhat a megfelelő munkakörnyezetről.

Irodák ugyebár minden formában és méretben léteznek, néhány vállalkozás a nyitott tereket kedveli, míg mások az osztott elrendezést preferálják. Open office esetén a légkondicionálóegységet különösen körültekintően kell megválasztani, ide legalkalmasabb a kazettás vagy az álmennyezetbe épített verzió. Osztott irodáknál a beltéri egység típusa hasonló lehet az előbbihez, azonban az irodai méret és elrendezés miatt más készülékek is jók lehetnek, például a falra szerelt verzió az egyik ilyen. A légkondicionálóknál alkalmazott technológia hihetetlenül gyors ütemben halad. Az iparág már képes olyan légkondicionáló megoldásokkal előrukkolni, amelyek nemcsak hűvös levegőt, hanem meleg levegőt is biztosítanak a hőszivattyús technológia segítségével. Ez ráadásul nemcsak megoldja a téli fűtés problematikáját, de energiatakarékos megoldás is egyben. Bár sokan nem szeretik a légkondicionálók használatát, azonban egy jól telepített készülék télen-nyáron is ngyon hasznos lehet egy iroda számára. Azonban minden készülék esetében a legfontosabb a rendszeres ellenőrzés! Számos betegségért lehet felelős egy nem megfelelően karbantartott készülék.