A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Okos irodaházak a munkahelyi jóllét szolgálatában

A munkahelyi jóllét és kényelem ma már közhelyek, pedig csupán 1-2 éve indultak el hódító útjukra. Ma már nem csak zöld épületek, hanem okos irodaházak is várják a bérlőket. A CPI a Balance Hallban a tudatos épület koncepcióját vezeti be.

A magyar irodapiac legújabb épületei már nem csak a környezettudatosság globális eszméje miatt rendelkeznek zöld minősítéssel, hanem csaknem ugyanakkora hangsúlyt helyeznek a fejlesztők az irodaház kényelmi szolgáltatásaira is. E két szempont azonban nem független egymástól, jól példázza ezt a CPI tudatos épület koncepciója.

Nemrég tették le a Váci úton a Balance Hall alapkövét, ahol megismerkedhettünk a tudatos épület fogalmával. Ez valójában azt jelenti, hogy nem csak az ingatlan adottságai teszik lehetővé a fenntarthatóságot, hanem a bérlők tudatossága is fontos szempont. Általános tendencia, hogy bár egy modern, zöld irodaház számos energiahatékony megoldással rendelkezik, a bérlők régi beidegződésből vagy tudatlanságból ezeket rossz hatékonysággal tudják kezelni.

A CPI célja, hogy leendő bérlői tudatosan használják környezetüket. Ennek érdekében a Balance Hallt is úgy tervezték meg, hogy az épület egy on-line felületen állandó visszajelzést adjon a felhasznált és megtakarított energiáról. A bérlők is bármikor megnézhetik, hogy mennyi energiát fogyasztottak.

„Az intelligens épületfelügyeleti szisztémánk reagál a környezeti változásokra, így az energiát felhasználó rendszerek könnyen tudnak alkalmazkodni a napi szükségletekhez és öntanulásra is képesek lesznek. Tudatos odafigyeléssel és okos fejlesztésekkel a munkahelyi lét a fenntartható fejlődés egyik alapköve lehet. A környezet és az épület harmóniájára törekszünk, folyamatosan felhívjuk bérlőink figyelmét arra, hogy nemcsak kötelességünk gondoskodni a környezetünkről, de anyagilag meg is éri” - magyarázta a tudatos épület lényegét Győri Gyula, a CPI Hungary Facility Management igazgatója az alapkőletételi ünnepségen.

Az épület okosságát a beépített technológia és az épületbe beérkező adatok elemzése adja. Egy olyan információs felületet hoznak létre, amely applikációk és hivatkozások összességét mutatja. A bérlők nem csak tudatosan használhatják az irodájukat, hanem még energiát is termelhetnek, és megismerkedhetnek ezekkel a technológiai folyamatokkal, vagyis a számukra ismeretlen műszaki tartalmat kézzelfoghatóvá és közérthetővé teszik.

Számtalan példát említhetnénk, így például a bérlők egy felületen tudják kísérni a ház vagy saját villamos energia fogyasztását. Sőt, a bérlők saját maguk termelhetnek energiát, hiszen például a bérlők egy áramot termelő, könnyen tekerhető fitnesz géppel csökkenthetik villanyszámlájukat vagy feltölthetik mobiljukat. Minden általuk megtermelt energiából dupla annyit kapnak vissza a villanyszámlában. Ezeket az energiákat leginkább telefonok és egyéb eszközök feltöltésére használhatják.

Az üzemeltetők a bérlői dedikált fogyasztói pontok elhelyezésén túl minél több berendezés energiafelhasználását regisztrálják, majd elemzik. A rendszer üzeneteket küld SMS-ben és e-mailben, valamint a rendszert QR-kóddal is lehet látni, amelynek révén a gépek, események, helyszínek mobilról is könnyen elérhetők.

A napi üzemeltetési adatok (pl. villamos energia, víz) a lobbyban, illetve a felhasználók személyre szabott oldalán is megjelennek majd. További adatok nyerhetők ki a rendszerből pl. a parkoló foglalásról, Google alapú navigációról (intelligens vendégvárás, előregisztrálás), tömegközlekedési információkról. Mindezek összessége maga a nagybetűs PropTech, azaz a property technology. Már nem csak a spájzban van, hanem elfoglalja az irodaház lobbyját is.