A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Pillantsunk be a kulisszák mögé!

Tánc, hagyományok, stílus, innováció. Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni az ExperiDance székhelyét, ahol a táncosok és a produkciós munkatársak egy csodás műemlékben tölthetik idejüket.

Január közepén foglalta el az egykori Láng gépgyár (vagy Eisele gyár) egykori épületét az ExperiDance társulata. A 2000-ban alakult, és azóta is töretlen sikereket elérő csapatnak nem volt könnyű feladata, hiszen egy olyan helyet kellett találniuk, ahol megfelelő körülmények között mehetnek a próbák, de egyaránt kényelmesen tud dolgozni a menedzsment és a titkársági részleg is. Pont ezen okok miatt a fő koncepció már a legelejétől kezdve az volt, hogy mindenki elférjen egy helyen, hogy a különböző szakmai területek egy épületben legyenek összefogva a hatékonyság növelésének érdekében. Az 1890-ben épült gépgyár épülete Alpár Ignác tervezése alapján valósult meg, mely műemlékvédelem alatt áll, mivel ipari műemlék, ezért bizonyos elemeket rekonstruálni kellett az építkezéseknél. A homlokzat jellege egy az egyben megmaradt, az egykori nyerstégla borítást ismét megkapta az épület, de új köntösbe öltöztetve.

Az udvarnál kifejezetten szerették volna újjáéleszteni az akkori korstílus jellemzőit, így a csordogáló víz és a rózsabokor sem maradhatott ki a tervezésnél. Az udvar különlegessége, hogy a rózsatöviseket minden művész és kolléga a saját városából vagy falujából hozta, külön ebbe a kis kertbe, hogy ezzel is az összetartozásukat szimbolizálják: mindenki máshonnan érkezett, de a cél azonos. Ennél szebb gesztust nemigen látni munkahelyeken. A növények gazdáit apró tábla jelzi, így mindenki láthatja, kié, hogyan cseperedik a közös kiskertben. Az udvar egyébként egy társasági központ is, jó időben székeket és asztalokat helyeznek a tér közepére, valamint különleges elemként egy piros telefonfülke is helyet kapott a kertben. Az épületbe belépve egy komoly – de semmiképp nem komor – recepció fogadja a vendégeket. A várakozó helyiség, vagy lobbi egy tolóajtó mögött kapott helyet, melyen a társulat egyik fotója látható. Az emögött rejlő helyiségben kényelmes bőrkanapékon lehet várakozni, miközben megcsodálhatjuk a társulat díjait a vitrinben, vagy megnézhetjük az előadások képeit a vetített fényújságon. A terem egyik legkülönlegesebb eleme az ExperiDance csillaga. Ennek is nagyon szép a története, 2000. október 9-én, a mérleg csillagjegy havában alakult meg a társaság, így a mérleg csillagkép egy csillagát kapta meg az ExperiDance a dolgozók közreműködésével. Az összetartás és a családias hangulat az egész épületet körüllengi.

A próbatermek felé haladva, a művészfolyosón a táncosok életnagyságú képeit láthatjuk, melyek nagyon inspirálóan hatnak az emberre. Miután végighaladtunk az öltöző mellett, elénk tárul a táncosok szentélye, a gigantikus méreteket öltő próbaterem. A helyenként 8 méter magas épület azért is volt megfelelő választás a csapat számára, mert ilyen magasságok szükségesek 1-1 produkció megalkotásához. A teremben minden eszköz a táncosok rendelkezésére áll, sőt, még egy zongora is helyet kapott a helyiségben. Még szintén a földszinten található az ExperiDance klub, ahol a művészek és a munkatársak ehetnek, ihatnak, beszélgethetnek kedvükre. A konyha hideg és meleg ételekkel várja a dolgozókat, a táncosokra tekintettel a menüben vegetáriánus és zsírszegény ételek is megtalálhatóak. A klubban is telis-tele van képekkel a szoba, mindenhol egy előadás jelenete lóg a falon. A 10 fős tárgyalóban pedig a jubileumi Ezeregyév plakátják lehet megtekinteni. Egyébként ahol épp nem a társulat képeit láthatjuk, ott a Czinege Galéria festményeit – köztük sok eredetit is – csodálhatjuk meg. A földszinti irodák egy hosszú folyosóról nyílnak, melyek belső falai üveg borítást kaptak. Az üvegfalon körbe végigfut a társulat darabjainak, szám szerint 16 előadásnak a címe.

Az emeletre sétálva a lépcsők mellett megannyi csodás festmény kíséri utunkat. Fent a titkárság uradalmát látja meg elsőnek az ember, ahol művészeti- és turnéval kapcsolatos szervezések folynak. Innen nyílik egy vezetőségi helyiség, ahol egy hatalmas, 2,5 x 1,2 méter széles és magas whiteboardot pillantunk meg először. Ami a nagyságánál még feltűnőbb, az a telítettsége. Ugyanis ezen a táblán vezetik az előadásokat, ki, hol, mit és mikor ad elő. Egy tűhegynyi hely, de annyi sincs már a táblán, ez az évad már jó előre megtelt! A fenti tárgyaló egészen más, mint amit odalent láthattunk, sokkal letisztultabb és színeiben is visszafogottabb. A fali dekoráció apró kockára vágott tükördarabokból áll, melyeket a hang frekvenciájának alapján rendeztek el. Az egyik igazgatói szobában a világos színek, a vaj és a bézs dominálnak. Az elegáns megjelenés garantált: nincsenek túldíszített részletek, csak a legfontosabb elemek, de azok minőségi kivitelben. Az egyedüli dekoráció Szent József szobra, melyet egy templom adományozott a társulat számára. A hely egyik különlegessége, hogy egy szekrény mögé rejtett üvegfalon keresztül lehet nyomon követni a táncosok próbáit. A másik igazgatói szoba stílusában és a bútorok megjelenésében azonos a másik vezetőségi szobával, ám itt több a dekorációs elem. A barna szín az uralkodó, mely a Föld energiáját szimbolizálja. Vona Tibor, társalapító szeret a szimbólumokkal kombinálni, szobájában harcos állatok képei és szobrai is megtalálhatóak, például sasé, tigrisé, vadlóé is. Tibor előszeretettel gyűjt ereklyéket, az egyik figura, mely azonnal kiszúrja az ember szemét. az a híres TV mackó. Igen, az igazi és az eredeti, akivel az epizódokat is leforgatták.

A bútorok mindegyike finoman megmunkált intarziás famunka, mely tökéletesen passzol a társulat imidzséhez. Ebben az előkelő teremben már nagykövetek és hercegek is megfordultak, nem véletlenül, kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egy miniszterelnöki irodában lenne. Erre ráerősítenek a zászlók is, valamint az az óriás kristálylámpa, mely glóriaként ragyogja be a helyiséget. Az egész környezeten, az irodákon és társalgókon is jól érezhető egyfajta érzékeny elegancia, mely a maga kifinomultságában egyedülálló. A barna szín használata, az előkelő tapéta és a festmények mind jó ízlésről és a hagyományok tiszteletéről árulkodnak. Tibor ezt ki is hangsúlyozta, a régi értékeket szerették volna vegyíteni innovatív elemekkel. Az apró részletekre is nagyon körültekintően odafigyelnek, mindennek tudatosan megvan a maga helye és funkciója. Ez nem véletlen, hiszen az átlagos 70-80 főn és 56 táncoson kívül sokszor több száz ember is tartózkodik az épületben a próbák alkalmával.