A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Épül a Millennium Gardens irodaház a Soroksári úton

Az idén 20. születésnapját ünneplő TriGranit egy újabb jelentős ingatlanfejlesztéssel teszi le névjegyét a magyar piacon, hiszen idén elkezdődik a 37 ezer m2-es Millennium Gardens irodaház építése. Az első bérlők várhatóan 2019 második felében költözhetnek be. Ezzel lassan teljesen beépül a Millennium Városközpont, Budapest egyik jelentős kereskedelmi és kulturális negyede.

Újabb jelentős fejlesztéssel bővül a Millennium Városközpont, hiszen a Millennium Gardens a Duna közelében a MÜPA és a Nemzeti Színház szomszédságában épül fel. A városnegyed hamarosan teljesen elkészül, hiszen a TriGranit beruházása mellett a leendő Kongresszusi Központ lesz majd az utolsó elem, így teljes egészében kompakt egészet fog alkotni Budapest egyik új kereskedelmi és kulturális központja.

A projekthelyszín nem ismeretlen a TriGranit előtt, hiszen tavaly érékesítették a Heitmann egyik leányvállalatával a Millennium Towers irodakomplexumot a CA Immo részére 175 millió euróért, amely a mindenkori magyar irodapiac legnagyobb tranzakciója néven vonult be a hazai ingatlanpiac történetébe.

A Soroksári út mentén található városnegyed története 1999-ben kezdődött, amikor az állam az összes beépítetlen telket eladta a TriGranit érdekeltségébe tartozó cégnek. A fejlesztések pedig beindultak, elsőként 2001-ben megnyílt az új Nemzeti Színház, majd 2006-ban átadták a Művészetek Palotáját.

De új lakóházak és modern irodaházak is épültek a Duna partján, így például a Duna-Pest Rezidenciák 310 luxuslakást tartalmaz. A Millennium Tower I 2006-ban került átadásra, majd további három fázis készült el az elkövetkezendő években. A három irodatorony mellett építették fel az 58.000 m2-es K&H Bank székházat is. A városközponthoz csatlakozva 2017 végére megépül a Duna Medical Center Kórháza is.

Az új városközpont egy hatalmas barnamezős projekt részeként született meg, a méreteket jól jelzi egy beszédes adat: a TriGranit az elmúlt évtizedben 360 ezer m2-nyi fejlesztést valósított meg a 3 hektáros projektterületen. Most pedig a Rákóczi híd oldalában a Kongresszusi Központ mellett az új irodakomplexum 37 ezer m2-nyi bérbeadható területtel fog rendelkezni: leegyszerűsítve valójában két nagy torony lesz, amelyet egy üveg átrium fog összekötni. A 10 emeletes irodaház több mint 630 parkolót, elektromosautó-töltőhelyeket, kerékpártárolókat, zöld tereket és éttermet kínál majd a leendő bérlőinek. Emeletenként 3677 négyzetméternyi irodatér jön létre.

„A TriGranit ugyan mindig is közép-európai érdekeltségű vállalat volt, de nagyon örülök annak, hogy a magyar piacon hosszú csendet követően indítjuk útjára a legújabb budapesti irodafejlesztésünket, a Millennium Gardenst. Ez is jól igazolja, hogy milyen erős és aktív most a magyar ingatlanpiac, hiszen a beruházások értéke tavaly elérte az 1,7 milliárd eurót” – mondta Török Árpád, a PropertyEU szakmai rendezvényén.

A fenntartható építészet jegyében minimalizálják az energiaköltségeket, egyénileg szabályozható világítási és fűtési rendszer épül, energiahatékony liftek és légkondicionálók üzemelnek majd, intelligens épületfelügyeleti rendszer és szelektív hulladékgyűjtés szolgálja majd a hatékony működést, a fejlesztők a BREEAM minősítés megszerzését is célul tűzték ki.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.