A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Épül Budapest új kapuja, az extravagáns, futópályás Telekom-székház

Ünnepélyes keretek között tették le a WING Zrt. beruházásában megvalósuló Magyar Telekom székház alapkövét a Groupama Aréna mellett. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter miniszter, Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója. Az ország legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló 58 ezer m2-es irodaháza a „jövő munkahelye” lesz számtalan különleges megoldással, zöld parkkal, futópályával és fitneszközponttal. 

Az ünnepélyes alapkőletételen Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar gazdaság húzóágazata az ingatlanpiac, ahol többek között szerencsére magyar vállalatok is fejlesztenek. A cégcsoport nemrég fejezte be az E.ON székházaként funkcionáló V17 irodaház építését a Váci úti irodafolyosón a Lehet téri piac mellett, miközben a Budapest Airporton egy szállodát fejlesztenek, valamint készül az Ericsson új székháza is a Duna-parton Újbudán.

A Magyar Telekom-székház esetében a hatalmas volumen miatt kulcsszó a bizalom, hiszen a fejlesztőnek, a bérlőnek, a finanszírozó bankoknak és az önkormányzati vezetésnek együtt kell működnie, hogy ez a hatalmas projekt sikeresen megvalósuljon. Igazi ikonikus épületről van szó, folytatta Noah Steinberg, amire predesztinálják az építészeti elemek, a zöld technológia és az innovatív megoldások, mint például a tetőre helyezett futópálya. De külön ki kell emelni azokat az új típusú funkcionális és korszerű munkatereket is, amelyeket kialakítanak majd a falak között. A székházban megvalósuló munkakultúra abszolút újdonság lesz Magyarországon.

Schőmer Norbert, a Wing vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy a Budapest Airport felől érkezve az új székház lesz Budapest új kapuja, mintegy fogadó épülete, ezért is különösen jelentős beruházásról van szó. A fejlesztés nagyságrendjét jól tükrözi, hogy a komplexum két személyi bejáróval (Üllői út és Gyáli út), három kocsibejárattal, két kerékpár-tárolóval és három belső udvarral fog rendelkezni, illetve még egy hatalmas konferenciaközpont is fog épülni.

Ez a projekt Magyarország legnagyobb egy tömbben megvalósuló irodaház-fejlesztése, amely valójában három épületnek felel meg, ahol egy kisvárosnyi tömeg, vagyis csaknem 4500 ember fog dolgozni nap mint nap. A beruházás a budapesti irodapiac összterületének 2%-át jelenti, tette hozzá Schőmer Norbert, amelynek során 80 ezer m3 betont, 10 ezer tonna betonacélt, 26 ezer m2 homlokzatot fognak beépíteni, miközben a főbejáratot ékesítő oszlopok magassága eléri a 22 métert.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója folytatta az ünnepi beszédek sorát, és elmondta, hogy jelentős mérföldkő ez a beruházás a cégcsoport életében, mert az eddigi hat különböző lokációból mintegy 4500 munkatárs egyetlen épületegyüttesbe fog költözni, ami jelentős racionalizálást és hatékonyságnövelést von maga után.

A költözés egyben kultúraváltást is eredményez majd a vállalat működésében, hiszen ez lesz a jövő munkahelye, egy új fejezet nyílik a Magyar Telekom életében, és ezzel a székházzal Budapest történelmét is gazdagítják. Olyan inspiráló közeget fognak teremteni, folytatta Christopher Mattheisen, amelyben a kreatív ötletek, az innovatív megoldások és a precíz munkavégzés is megfér egymás mellett. A napjainkat leginkább meghatározó HR trendeket is szem előtt tartják, például a mátrix-szerű, silómentes működésre a rugalmas térhasználattal fognak reflektálni.

Az új székház legfelső emeletén fitnesz-wellness központ, 200 méteres kültéri futópálya épül, illetve a belső zöld kert is növeli a well-beinget. Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, több mint 300 kerékpár elhelyezésére alkalmas biciklitároló, illetve egy 300 fős konferenciaterem is. Az épületben további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre bérbeadás céljára. A székház 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végzi.

Az idén elhunyt Tiba János építész még korábban beszélt a realista.hu-nak erről a gigantikus projektről. Többek között elmondta, hogy sokáig tesztelték a koncepciót, hogy egy valóban jól működő komplexumot hozzanak létre. A legnagyobb kihívás az volt, hogyan tudják az előcsarnokot a lehető leghatékonyabban munkára fogni egy majd 200 méter hosszú épületben. Hiszen a metró – mint fő megközelítési pont – az épület végében helyezkedik el, a lobbit viszont leginkább súlyponti pozícióba volt szükséges helyezni.

„Az épületet egy hagyományos belsőudvaros modell alapján egy hármas térsorra fűztük fel. A metróhoz kapcsolódó főbejárat felvezetése az igazán nagyvonalú félpublikus városi találkozótér. Innen az előcsarnokba (a város szíve-főtere) jut a látogató, ami a fő elosztó tér az irodaterekhez, a központi étteremhez, a konferenciatermekhez. Gyakorlatilag az összes főfunkció elérhető innen. A térsor harmadik eleme egy hatalmas, több mint 2000 m2-es kert, amelyet aktív használatra terveztünk. Ez a térsor (nyilván a sorrend ellentétes) a másik lobbiból is feltárul” – tette hozzá az építész az interjúban.

A Tiba Jánossal készült interjú itt olvasható.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.