A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Épül Budapest új kapuja, az extravagáns, futópályás Telekom-székház

Ünnepélyes keretek között tették le a WING Zrt. beruházásában megvalósuló Magyar Telekom székház alapkövét a Groupama Aréna mellett. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter miniszter, Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója. Az ország legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló 58 ezer m2-es irodaháza a „jövő munkahelye” lesz számtalan különleges megoldással, zöld parkkal, futópályával és fitneszközponttal. 

Az ünnepélyes alapkőletételen Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar gazdaság húzóágazata az ingatlanpiac, ahol többek között szerencsére magyar vállalatok is fejlesztenek. A cégcsoport nemrég fejezte be az E.ON székházaként funkcionáló V17 irodaház építését a Váci úti irodafolyosón a Lehet téri piac mellett, miközben a Budapest Airporton egy szállodát fejlesztenek, valamint készül az Ericsson új székháza is a Duna-parton Újbudán.

A Magyar Telekom-székház esetében a hatalmas volumen miatt kulcsszó a bizalom, hiszen a fejlesztőnek, a bérlőnek, a finanszírozó bankoknak és az önkormányzati vezetésnek együtt kell működnie, hogy ez a hatalmas projekt sikeresen megvalósuljon. Igazi ikonikus épületről van szó, folytatta Noah Steinberg, amire predesztinálják az építészeti elemek, a zöld technológia és az innovatív megoldások, mint például a tetőre helyezett futópálya. De külön ki kell emelni azokat az új típusú funkcionális és korszerű munkatereket is, amelyeket kialakítanak majd a falak között. A székházban megvalósuló munkakultúra abszolút újdonság lesz Magyarországon.

Schőmer Norbert, a Wing vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy a Budapest Airport felől érkezve az új székház lesz Budapest új kapuja, mintegy fogadó épülete, ezért is különösen jelentős beruházásról van szó. A fejlesztés nagyságrendjét jól tükrözi, hogy a komplexum két személyi bejáróval (Üllői út és Gyáli út), három kocsibejárattal, két kerékpár-tárolóval és három belső udvarral fog rendelkezni, illetve még egy hatalmas konferenciaközpont is fog épülni.

Ez a projekt Magyarország legnagyobb egy tömbben megvalósuló irodaház-fejlesztése, amely valójában három épületnek felel meg, ahol egy kisvárosnyi tömeg, vagyis csaknem 4500 ember fog dolgozni nap mint nap. A beruházás a budapesti irodapiac összterületének 2%-át jelenti, tette hozzá Schőmer Norbert, amelynek során 80 ezer m3 betont, 10 ezer tonna betonacélt, 26 ezer m2 homlokzatot fognak beépíteni, miközben a főbejáratot ékesítő oszlopok magassága eléri a 22 métert.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója folytatta az ünnepi beszédek sorát, és elmondta, hogy jelentős mérföldkő ez a beruházás a cégcsoport életében, mert az eddigi hat különböző lokációból mintegy 4500 munkatárs egyetlen épületegyüttesbe fog költözni, ami jelentős racionalizálást és hatékonyságnövelést von maga után.

A költözés egyben kultúraváltást is eredményez majd a vállalat működésében, hiszen ez lesz a jövő munkahelye, egy új fejezet nyílik a Magyar Telekom életében, és ezzel a székházzal Budapest történelmét is gazdagítják. Olyan inspiráló közeget fognak teremteni, folytatta Christopher Mattheisen, amelyben a kreatív ötletek, az innovatív megoldások és a precíz munkavégzés is megfér egymás mellett. A napjainkat leginkább meghatározó HR trendeket is szem előtt tartják, például a mátrix-szerű, silómentes működésre a rugalmas térhasználattal fognak reflektálni.

Az új székház legfelső emeletén fitnesz-wellness központ, 200 méteres kültéri futópálya épül, illetve a belső zöld kert is növeli a well-beinget. Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, több mint 300 kerékpár elhelyezésére alkalmas biciklitároló, illetve egy 300 fős konferenciaterem is. Az épületben további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre bérbeadás céljára. A székház 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végzi.

Az idén elhunyt Tiba János építész még korábban beszélt a realista.hu-nak erről a gigantikus projektről. Többek között elmondta, hogy sokáig tesztelték a koncepciót, hogy egy valóban jól működő komplexumot hozzanak létre. A legnagyobb kihívás az volt, hogyan tudják az előcsarnokot a lehető leghatékonyabban munkára fogni egy majd 200 méter hosszú épületben. Hiszen a metró – mint fő megközelítési pont – az épület végében helyezkedik el, a lobbit viszont leginkább súlyponti pozícióba volt szükséges helyezni.

„Az épületet egy hagyományos belsőudvaros modell alapján egy hármas térsorra fűztük fel. A metróhoz kapcsolódó főbejárat felvezetése az igazán nagyvonalú félpublikus városi találkozótér. Innen az előcsarnokba (a város szíve-főtere) jut a látogató, ami a fő elosztó tér az irodaterekhez, a központi étteremhez, a konferenciatermekhez. Gyakorlatilag az összes főfunkció elérhető innen. A térsor harmadik eleme egy hatalmas, több mint 2000 m2-es kert, amelyet aktív használatra terveztünk. Ez a térsor (nyilván a sorrend ellentétes) a másik lobbiból is feltárul” – tette hozzá az építész az interjúban.

A Tiba Jánossal készült interjú itt olvasható.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.