A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Párizsban újabb kultikus csodaépület születik

Párizs vezetése jóváhagyta a holland MVRDV tervét, hogy a Tour Montparnasse mellett az 1970-es években épült vegyes funkciójú ingatlant újraformálja.

A Pierre Dufau által tervezett Vandamme Nord nevezetű ingatlanegyüttes a hetvenes évek egyik legnagyobb párizsi projektje volt, anno mérföldkőnek számított az építészetben, de ahogy az már lenni szokott, nem állta ki az idők próbáját, és az új igényeknek az akkori struktúra már nem felel meg. Így ma egy befelé forduló, introvertált épület képét mutatja, amelynek nincs kapcsolata a várossal, a gyalogos közlekedést gátolja, és szinte semmiféle identitással nem rendelkezik.

Az épület számos funkciónak ad otthon, így van itt bevásárlóközpont, iroda, közkönyvtár, hotel és mélygarázs is, azonban ezek nem alkotnak szerves egységet, hiányzik közülük a „szellemi” habarcs. Most a tervek szerint egy nyitott, integrált és sokszínű komplexum jön létre, amely majd illeszkedik a belvárosi atmoszférához, és intenzívebb dialógust folytat az urbánus környezetével is.

Az épület összes funkcióját újraszervezik annak érdekében, hogy az új dizájn passzoljon a környező széles körutakhoz és a monolitikus struktúrákhoz. Ráadásul az új homlokzat, a könnyebb megközelíthetőség, illetve az egyes funkciók identitásának újragondolása támogatja majd a komplexum belső tereinek újraszervezését is. Az új térszerkezet nyomán bővülnek a kiskereskedelmi és irodaterületek, nagyobb lesz a könyvtár, új óvoda és konferenciaközpont épül, mindemellett szociális lakásokat is kialakítanak majd.

Az új projekt nagy lehetőséget kínál arra, hogy ezt a formátlan megalomán épületet emberi léptékben újraformálják, hiszen minden oldalról bejárható lesz, és az aktívabb funkciók miatt valódi kommunikáció jöhet létre a komplexum és a városlakók között. A homlokzatot is megnyitják a külső szemlélődő számára, minél több természetes fényt szeretnének a belső terekben, valamint az egyes funkciók szinte „egymásba folynak” majd – mondta el Winy Maas, az MVRDV egyik társalapítója.