A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Érdekes adatok a magyar netezőkről

A Google a néhány napra Budapesten berendezett Google Házban mutatta be a kutatás eredményeit - írja a BrandTrend.

A Google megbízásából készült kutatás szerint Magyarországon szinte minden negyedik internetező első dolga ébredés után, hogy felmenjen a netre és minden harmadik internetező nyilatkozott úgy, hogy nem tudja elképzelni az életét internet nélkül. Környékbeli országokkal – Csehországgal, Szlovákiával, Romániával és Lengyelországgal – összehasonlítva Magyarországon a legnagyobb az internetpenetráció, 62% az internetet szinte naponta használók aránya. Okostelefonját, tabletjét pedig az internetezők 63%-a hívja segítségül, amikor felmenne a netre. Az emberek Magyarországon is hétköznapi helyzetekre keresnek megoldást az interneten, olyan szolgáltatásokat használnak, melyekkel egyszerűbbé, kényelmesebbé tehetik az életüket.

A Google Háznak a Google néhány napra átalakított budapesti oktatóközpontja, a Google Ground adott otthont. Egy modern, színesen, a Google stílusában berendezett házban mutatták be, hogyan használják ma a magyarországi internetezők technológiát, és hogyan tudnák még kényelmesebbé, egyszerűbbé tenni az életüket az internet, okostelefonjuk, tabletjük, számítógépük segítségével.

Szórakozás

A magyarországi internetezők 98%-a otthonról is használja az internetet, 32%-uk még tévénézés közben is netezik. Szórakoztató videókat keresnek a YouTube-on, zenét hallgatnak az interneten, a távol lévő barátaikkal, családtagjaikkal a neten tartják a kapcsolatot. Ha pedig van mit kipróbálni, szívesen kísérleteznek az új technológiákkal is.

A magyarországi YouTube nézők kedvenc témái közé tartoznak a mozifilmek ajánlói (75%-uk néz erről videókat), az oktatóvideók (66%-uk nézi), 32%-uk keres útmutatást a YouTube-on, hogy hogyan kell elkészíteni, vagy megjavítani valamit, 28%-uk edz YouTube videók alapján, 26%-uk a főzős videókat is követ, 15%-uk pedig sminkes videókat is néz. Minden tizedik magyarországi internetező mondta azt, hogy ő is tölt fel a YouTube-ra videót. Miközben sokan néznek és töltenek fel videókat, megszületett a magyarországi YouTube sztárok második generációja is – tizenéves fiúk, lányok lépnek ki a YouTube-ra és gyűjtenek sok tízezer rajongót, de a hagyományos média világából ismert szereplők is indítanak csatornát itt.

Nem csak videókat keresnek a magyar internetezők sem, ha kikapcsolódásra vágynak. 52%-uk mondta azt, hogy zenehallgatásra, rádiózásra is használja az internetet. Az ő kényelmüket is szolgálja a Magyarországon is immár több mint 20 millió dalt kínáló Google Play Zene. Szinte minden ötödik magyarországi internetező pedig olvas e-könyveket is. Már ők is a világ legnagyobb e-könyvesboltjából válogathatnak, hiszen a könyvek már megérkeztek a magyar Google Play áruházba.

Ha pedig a családdal, barátokkal való kapcsolattartásról van szó, a magyarországi internetezők 34%-a nyilatkozott úgy, hogy az interneten bonyolított videohívásokat is használ erre a célra. Ők a Magyarországon is elérhető Google Hangouts segítségével akár telefonról, tabletről, asztali gépről is a világ bármely tájáról, egyszerre, akár tíz helyről is ingyenesen összekapcsolódhatnak egy videobeszélgetésre.

Tanulás

Minden ötödik magyarországi internetező iskolából, felsőoktatási intézményből is internetezik. Az internetezők 77%-a nyilatkozott úgy, hogy információkeresésre is használja a netet. Őket már magyarul is segíti a keresett kifejezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat összefoglaló, a Google kereső jobb oldalán megjelenő panel. A diákoknak – de minden művészetkedvelőnek – különleges kulturális felfedezéseket tartogat az Art Project, a Google virtuális globális múzeuma, ahol már öt magyar múzeum műkincsei is láthatóak. Az világörökség részeit pedig a World Wonders Project repíti el mindenki nappalijába.

A tanulás, közös munka során pedig hasznos segítséget jelent a Google Drive ingyenes tárhelyével, közösen szerkeszthető, bárhonnan elérhető dokumentumaival, prezentációival.

Főzés

A magyarországi internetezők 58%-a recepteket is keres az interneten, 14%-uk pedig még vásárlás közben is internetezik. A receptek keresésénél azonban nem állnak meg, 26%-uk a YouTube-ról merít ihletet, főzős videókat keres, amikor készítene valami finomat.

Világszerte számtalan ismert sztárséf indított már saját csatornát a YouTube-on. Milliók nézik Gordon Ramsey vagy Jamie Oliver videót, a napokban pedig – az ismert magyar séfek közül elsők között – Zsebszakács néven indított YouTube csatornát Buday Péter.

A főzés közben segítségükre lehet a magyarul is értő Google Voice Search, a hangalapú keresés. Elég beszélni a telefonhoz vagy a tablethez, és a Google kereső máris ugyanúgy felmutatja a találatokat, mintha csak bepötyögték volna a szavakat – ami pedig főzés közben nem mindig egyszerű.

Utazás

A magyarországi internetezők nyaralásukat is az interneten tervezik: a Google Térképet használók ⅔-a a Google Térképet hívja segítségül, amikor nyaralásra, utazásra kerül a sor. Ez egyébként a legmasabb arány a környékbeli országokkal – Csehországgal, Szlovákiával, Romániával, Lengyelországgal – összevetve. Utazás közben a nyelvi akadályok leküzdésére kedvelt társuknak bizonyult a Google Fordító, 38%-uk mondta, hogy használja ha külföldre megy. A magyarországi internetezők 30%-a nyaralás közben sem csatlakozik le teljesen a világhálóról.

A magyarok ha éppen nem indulhatnak valós utazásra, a virtuális sétákat, utazásokat akkor is szeretik. Minden harmadik magyar Google Térkép használó nyilatkozott úgy, hogy a Street View-n tesz kirándulásokat. Ma már a világ számos országa mellett Magyarország városait, és történelmi, turisztikai, kulturális szempontból fontos helyeit is bárki bejárhatja az interneten.

A kutatást a Google megbízására az IIBR készítette 2014 márciusában CAWI (online kérdőíves) módszerrel “Internet a mindennapi életben” címmel. A kutatásban 5 országot vizsgáltak (Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát, Romániát és Lengyelországot), minden országban 1000 fős, a 15 évnél idősebb internetezőkre nézve reprezentatív mintán.