A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Red Bull-központ: posztmodern templom szárnyasoknak

Bár Amszterdam a coffee-shopok városa, a Red Bull főhadiszállásán a belső dizájnnal is stimulálják az irodistákat. Az egész olyan mint egy posztmodern templom vagy egy felszállópálya, ahol szárnyakat osztogatnak.

A Red Bull nem elég, hogy energiaitalával ?doppingol?, a holland leányvállalatának amszterdami irodájában dolgozóknak még csak egy coffee-shopba sem kell betérniük, hogy a megfelelő stimulációt megkapják. Talán a rég betiltott abszint babérjaira törnek. Minden egyes díszletelem, tárgy, belsőépítészeti megoldás, dizájnforma már önmagában is kimerítheti a BTK aktuális tényállását, és repülésre ösztönöz, hiszen a Red Bull szárnyakat ad. Persze kérdés, hogy mindezekkel a lelki ajzószerekkel a Red Bull mire készül, mit akar még kitalálni.

Szóval a társaság 2010-ben az amszterdami kikötői negyed északi részébe költözött, ahol az utcai kultúra és az extrém sportok nagy népszerűségnek örvendenek. Az irodát egy örökségvédelem alatt álló hajóépítő gyárban alakították ki, az ún. Media Wharf irodakomplexumban. Az iroda terveit a Sid Lee Architecture szállította, és a majd 1000 négyzetméteres teret különböző tematikák osztják kisebb területekre, fellengzősebben szólva kellemesen polarizálják az egybefüggő ipari teret.

A sötét és a fény, a művészet és az üzlet, a közösség és a privátszféra ? ezek a legfőbb filozófiai hívószavai a Red Bull irodának. Emellett még olyan posztmodern érveléssel is operáltak, hogy az ipari fílinget társították a szellemmel és kreativitással, vagyis az értelmet az intuícióval satöbbi satöbbi. Jean Pelland tervező-projektvezető még hozzátett néhány légies mondatot: ?az volt a célunk, hogy az ipari épület brutális egyszerűségét a Red Bull által generált misztikus alkotófolyamattal kombináljuk. A belső interiör ezt a kettős személyiséget fejezi ki?. Etcetera etcetera? Ez már Jungra tartozik.

Az egész miliő hajaz az utcán látható környezetre, a közterületen tapasztalható atmoszféra érezhető a falak között, ahogy a ruházat esetében beszélhetünk street wear-es stílusról, ez esetben utcai dizájnról van szó. A falak, a nagy vészjósló szögletes fekete struktúrák, amelyek betöltik a teret, a közterületek lazább és kopottabb fílingjére emlékeztetnek, a narancssárga székek pedig jó kis kontrasztot képeznek a többi színnel és textúrával.

De félre a művészettörténeti hablattyal, kúl az iroda, bár ízlések és pofonok, hogy szeretnénk-e éveket eltölteni egy romkocsmában vagy egy gyárban kialakított loftban. Hiszen érdekes színfoltja egy-egy étteremnek, ha a közműcsövek a plafon alatt tekeregnek, de nem minden esetben szeretnénk osztrigát fogyasztani ipari kellékek között. Mindenesetre az átadás után Jan Smilde, a Red Bull Netherlands igazgatója felmondta a szokásos leckét: a társaság egy olyan vállalkozói szellemmel megáldott helyszínt keresett, ahol a szabadság az innovatív fejlesztésekkel tarthatja meg világraszóló lakodalmát. Sok boldogságot kívánunk nekik!

És egy kis tanóra a végére. A wikipédia szerint a Red Bull egy thaiföldi eredetű, az osztrák Red Bull GmbH által gyártott, gyümölcsízű, élénkítő hatású energiaital, amely koffeint és arginint tartalmaz. Fokozott szellemi és fizikai igénybevétel idejére fejlesztették ki. Bár alkoholmentes ital, de szórakozóhelyeken alkohollal ? például vodkával ? keverve is felszolgálják, annak ellenére, hogy a legtöbb országban a dobozon megtalálható az alkohollal való keverést tiltó figyelmeztetés. Bár én még nem láttam olyan egyént, aki e figyelmeztetést a gyakorlatban is alkalmazta volna.








































Képek: Ewout Huibers

Kapcsolódó cikkünk: A világ 10 legmenőbb irodája

+++

Az iroda.hu-csoport internetes felületein megjelenő saját cikkek másolásához, utánközléséhez a kiadó engedélye szükséges. A kiadó kizárólag a lead átvételéhez járul hozzá, mely után a cikk linkjét kérjük elhelyezni!