A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Rekordmennyiségben érkezett pénz az ingatlanalapokba

Stagnált a befektetési alapok vagyona novemberben, a hónap végén a Bamosz-tagok 6308 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz).

A tőkeáramlások eredője novemberben mínusz 15,5 milliárd forintot mutatott, amit a pozitív hozamok kompenzáltak. Az egyes kategóriákat tekintve folytatódott a korábbi hónapok trendje: a kötvényalapokból 30 milliárd forint távozott, míg az ingatlanalapokba több mint 47 milliárdnyi friss tőke érkezett. A kötvényalapok vagyona év végére már minden bizonnyal 900 milliárd alatt lesz, az ingatlanalapok vagyona pedig elérheti az 1500 milliárdot a Bamosz várakozása szerint.

A kötvényalapok vagyona a 30 milliárd forintnyi tőkekivonással 2,3 százalékkal csökkent novemberben, 905 milliárd forint volt a hónap végén. A legtöbb tőke - 17 milliárd forint - a hazai rövid futamidejű kötvényalapokból távozott. Az ingatlanalapokba érkezett 47,3 milliárdnyi friss tőke rekordnak számít az idei évben. A beáramló tőkéhez hozam is kapcsolódott, így 3,6 százalékkal nőtt a kategória vagyona, 1464 milliárd forintra.

A pénzpiaci alapok vagyona 4 milliárd forinttal, 0,6 százalékkal nőtt, 686 milliárd forintot ért el. A vegyes alapok vagyona 15,6 milliárd forinttal, 1 százalékkal csökkent, 1001 milliárd forint volt november végén.
A részvényalapokba mindössze 0,6 milliárdnyi tőke érkezett, de a hozamok kedvezően alakultak, így a vagyon 2,9 százalékkal 399 milliárd forintra gyarapodott.  

Az abszolút hozamú alapokból novemberben 20,1 milliárdnyi tőke távozott és a hozamok sem tudták mérsékelni a csökkenést, így a vagyon 2,6 százalékkal 990 milliárd forintra csökkent. Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba 8,7 milliárdnyi friss tőke érkezett és a hozamok is kedvezően alakultak, így a vagyon nagysága 3,7 százalékkal 355 milliárd forintra nőtt.

Fotó: TippaPatt / shutterstock.com