A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Startupok - 7 fontos szempont az iroda kialakításhoz

A hazai startupok felfutása kapcsán egyre nagyobb figyelem fordul afelé, hogyan rendezik be az irodáikat, fogalommá vált a „startup iroda” és naponta jelennek meg a sajtóban elképesztően eredeti ötletekkel kialakított irodák képei. Vajon mi jellemzi leginkább ezeket a munkatereket, mitől lesz az iroda startup?

A The Showroom iroda szakértője, Bogárdi Adrienn összeszedte azokat a tényezőket, amelyeket a tervezők figyelembe vesznek, mikor egy innovatív irodát álmodnak meg.

1. A startup-ban pont az a szép, hogy az ismérveiben nem szerepel a „kell”. A munkavégzéshez elengedhetetlen feltételeket egy olyan környezetbe adaptáljuk, ami inspiratív, szabadszellemű és lehetőleg alacsony költségvetésű.

2. Fontos, hogy minden esetben a munkakörre szabottan tervezzünk. A jól felszerelt, praktikus, ergonomikus munkaterület munkakörönként eltérő. Hatalmas íróasztalra, ergonómiában 5 csillagos székre és professzionális iratrendezésre/tárolásra van szüksége egy könyvelőnek, de ezek az igények nem igazak pl. egy orvos igazgató irodájára.

3. Az eklektikus térrendezés kiemelt fontosságú, hiszen azt a célt szolgálja, hogy változatosan inspiráljon a környezet. A bútorok könnyű mobilizálhatóságával naponta megújuló kreatív munkaterületeket tud kialakítani a dolgozói közösség, ezért nem a fix, hanem a kedvenc munkaállomás jellemzi a startupot.

4. A csapatban történő munkavégzés alapvető sikeressége a közösségi tér. Az egymást támogató munkafázisoknak nagy előnyt jelent az azonnali interakció a dolgozók között, pláne ha ezt éppen nem a tárgyalóasztalnál, hanem csocsózás közben tehetik meg.

5. A tervezéskor végig kell gondolni, fontos-e a zajmentesség, a helyiség sötétítése, zárhatósága stb.. A válaszfalrendszerek meghatározása minden esetben funkció kérdése. Amennyiben a szeparációt csak látványban kell erősíteni, a tervezői fantázia végtelen.

6. Sok esetben előfordul, hogy a nagyszerű ötletek az irodai életen kívül jönnek és ahhoz, hogy ne kelljen „haza vinni” a munkát, érdemes a munkahelyi környezeten változtatni. Gyakorlatilag minden inspiráló lehet, ami a megszokottól eltér.

7. Ma már létezik itthon is olyan csapat, aki a koncepció kialakításán és a tervezésen át egészen az egyedi bútorok legyártásáig egy teljes folyamatot végigvisz, ez az un. Office to Go rendszer. Érdemes ezt a lehetőséget megvizsgálni, mert ha egy profi csapat visz végig egy projektet, nem kell tervezőkkel, mesteremberekkel, belsőépítészekkel külön-külön tárgyalni és egyeztetni. Ez pedig mindenképpen kifizetődő!

Képek: The Showroom – Calligaris és Infiniti Design