A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Streamnet – a világszínvonalú technológiát hozza el az irodákba, tárgyalókba

A 21. század irodája hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Új munkakultúrák, egyterű irodák jelentek meg, felértékelődött a technológia szerepe. A Streamnet jelentős mértékben hozzájárul az új trendek meghonosításához az irodákban, hiszen az audio-videó technológiák, a videokonferenciák, tárgyalók innovatív megoldásainak igazi szakértője. Erről beszélgettünk Almás Bélával, a vállalat ügyvezetőjével.

– Szinte napról napra fejlődik a technológia, amely jelentős hatást gyakorol a vállalatok életére, az irodákban új megoldások jelennek meg. Melyek most a legújabb trendek a technológiában?

– A technológia fejlődésének egyik legfontosabb következménye, hogy a vállalatok életében rengeteg digitális, vizuális információ jelent meg, a ma irodájának egyik alapvető funkciója, hogy a munkatársak képesek legyen ezeket az információkat egyszerűen megosztani egymással, akár egy fizikai térben, akár térben különböző helyen. Ennek fontos feltétele, hogy a tárgyalókban, közösségi terekben megjelentek az audiovizuális rendszerek.

A mai megbeszélések jellemzője, hogy a felhasználók notebook-kal, tablettel, okostelefonnal érkeznek a megbeszélésekre, amelyek folyamán mindenkinek képesnek kell lenni egyszerűen megosztani, alakítani a saját digitális információját. A hangsúly az egyszerűn van, a felhasználóknak olyan megoldásokra van szüksége, ami hatékonyan használható, megbízhatóan működik. Olyan megoldások születnek, ahol intelligens tárgyalótermi rendszerek felhasználóbarát módon segítik a rendszerek használatát.

– A nagy nemzetközi cégek számos irodát működtetnek szerte a nagyvilágban, ahol a dolgozók a technológiai megoldásoknak köszönhetően úgy is együtt dolgozhatnak, hogy nem egy országban élnek. Videokonferenciák és egyéb megoldások segítik elő, hogy a virtuális térben mégis együtt lehessenek azok is, akik fizikailag nincsenek egy térben. De a gyakorlatban ez hogyan működik?

– Izgalmas trend, hogy a kollaboráció legalapvetőbb eszköze a videokonferencia demokratizálódott, a vezetői tárgyalók világából beköltözött a felhasználók számítógépére is, ugyanakkor ebből kifolyólag ma már a legkisebb tárgyalóban is elengedhetetlen a videó képesség. A mai tárgyaló megoldások figyelembe veszik, hogy a felhasználók saját, desztop videokonferencia megoldásukkal tudjanak csatlakozni. A mi megoldásaink biztosítják az audiovizuális tartalom megosztásának, fogyasztásának lehetőségét számos opcióval kiegészítve.

– A kollaboráció szerepének felértékelődésével együtt előtérbe kerültek a közösségi terek, ahol sor kerül a közös ötletelésre, ahol informális tárgyalásokon újabb és újabb terveket találnak ki. Hogyan tudja támogatni a technológia ezeket a közösségi tereket, hogy valóban hatékonyan működjenek?

– A közösségi terek használhatóságának egyik feltétele a megfelelő belsőépítészeti megoldás, de vannak technológia feltételek is: kijelző – amihez lehetőleg WIFI-n keresztül is hozzá tudnak férni a felhasználók –, videokonferencia végpont vagy legalább egy USB kamera. Itt is rendkívül fontos az egyszerű, magától érthetődő használat. Egyre több belsőépítészeti megoldásba integrálhatók ezek a megoldások, ehhez kapcsolódva díjmentes oktatásokat fogunk szervezni a terveink szerint.

– A gyakorlatban a Streamnet szakemberei hogyan kapcsolódnak be egy irodakialakítási folyamatba, hogyan képesek integrálni a saját tudásukat és eszközeiket a dizájn- és fit-out tevékenységbe?

– Ideális esetben szakértőink a kezdettől fogva részt vesznek a folyamatban, tisztázzuk a cég tárgyalási kultúráját, a megbeszélések várható létszámát, javaslatokat teszünk belsőépítészeti megoldásokra, sok esetben mi szállítjuk le az egyedi kialakítású tárgyalóasztalt a beépített technológiával együtt. Az optimális videokonferencia fontos szempontja a megvilágítás, a terem akusztikai jellemzőinek alakítása, a tárgyaló vezérlésének pedig illeszkednie kell a cég működéséhez.

– A technológiai változások hirtelen jelentek meg az irodákban, így eleinte nehézségbe ütközött a különböző műszaki berendezések, eszközök beépítése az irodabútorokba. Ma hogyan illeszkednek a technológiai megoldások az iroda belsőépítészeti megoldásaiba?

– Számunkra alapvető elvárás, hogy a vezetékeket el kell rejteni a bútorzatba, vagy más módon, ugyanakkor ez nem csak esztétikai kérdés, a szabadon tekergő vezetékek sokkal gyorsabban mennek tönkre. Az esztétikus megoldás alapvető feltétele az AV integrátor bevonása a tervezési szakaszba. A Streamnet filozófiájában nagyon fontos szempont a megoldások esztétikai megvalósítása. A tárgyalók a cég arca, fontos, hogy a műszaki és esztétikai színvonal reprezentálja a vállalat értékrendjét.

A Streamnet Az Év Irodája egyik kiemelt támogatója.