A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Átadták a ultramodern V17 irodaházat a Váci úton

Átadták a 13 ezer m2-es V17 irodaházat a Váci úton, amely a Wing Zrt. fejlesztésében készült el. A hétemeletes épületben az E.ON alakította ki hazai központját. A V17 még 2015 októberében került a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Torony Ingatlan Befektetési Alap tulajdonába, a beruházás összértéke 10 milliárd forint.

A válság utáni fellendülést jól jelzi, hogy sorra jelentik be a fejlesztéseket a Váci úton, miközben több új épületbe is már beköltöztek a bérlők. Tegnap a V17 irodaházat adták át ünnepélyesen, amely az E.ON hazai központjaként fog működni. Az irodaház kiváló lokációban épült fel, hiszen a Lehel piac szomszédságában, közvetlenül az M3-as metrómegállónál található. Már a homlokzata is ikonikus jelleggel bír, a hatalmas belmagassággal rendelkező átrium pedig csak fokozza a látogató számára az esztétikai élményt.

Az ingatlanalapok aktivitását mi sem bizonyítja jobban, minthogy az épületet még a befejezés előtt megvásárolta a Diófa Alapkezelő a Torony Ingatlan Befektetési Alap számára. Az irodaház különleges építészeti megoldásokat és a legmodernebb műszaki tartalmat kínálja, miközben 900 m2 új, parkosított zöld felület is létrejött. A komplexum intelligens épületfelügyeleti rendszerrel rendelkezik, energiatakarékos üzemeltetésű, a ház megszerezte a BREEAM Very Good minősítést is.

Az irodaház ünnepélyes átadóján Noah Steinberg, a fejlesztő Wing Zrt. elnök- vezérigazgatója elmondta, hogy a Wing a Váci úton a kezdetek óta jelen van, hiszen még 1999-ben építették fel a Danubius Házakat a Duna Plaza közelében, amikor még szó sem volt arról, hogy az irodafolyosó ekkora karriert fog befutni az irodapiacon, és önálló alpiaccá növi ki magát.

Majd hozzátette, hogy a V17 a válság utáni első irodaház-fejlesztések egyike, amely a Diófa Alapkezelő által professzionális tulajdonosi kör kezébe került. Fontosnak tartja, folytatta, hogy a magyar piacon a nemzetközi szereplők mellett egy erős hazai intézményi befektetői kör is kialakult. A Wing nem csak az E.ON számára épített hazai központot, hiszen a Magyar Telekom és az Ericsson magyarországi székházát is fejlesztik a Groupama Aréna, illetve az Infopark szomszédságában.

Biró Gergely, a tulajdonost képviselő Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy sikeres partneri kapcsolatot alakítottak ki a Winggel, amelynek eredményeként egy újabb kiváló irodaházzal bővítik portfóliójukat a Váci úton. A V17 nem csupán Budapest egyik legmodernebb és legzöldebb irodaháza, hanem egy hosszú távú fenntartható befektetés is, hiszen olyan épületeket vásárolnak, amelyek jelentős hozzáadott értékkel bírnak. Jelen esetben erre garanciát jelentenek a zöld minősítési szempontok és a hosszú távra szerződött bérlők.

A BREEAM „Very Good” minősítés jegyében az épület természetes szellőzését friss levegő befújással és nyitható ablakokkal oldották meg. A természetes benapozást nagyméretű, szükség szerint árnyékolható üvegfelületekkel maximalizálják. Az építkezés során újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagokat használtak fel és a komplexum energiatakarékos üzemeltetésű. A meleg vizet napkollektorok alkalmazásával biztosítják, a tetőn elhelyezett napelemrendszer elektromos áramot is termel, a gépészeti rendszerek pedig egyedileg szabályozható, környezettudatos berendezések.

Az irodaterületek legnagyobb részében az E.ON 600 budapesti dolgozója végzi mindennapi munkáját. A már említett csaknem ezer m2-es park mellett kilencvenöt kerékpártárolót is kialakítottak zuhanyzókkal együtt. A V17 terveit az Aspectus Architect építész stúdió készítette, fővállalkozó-generálkivitelezője a Market Építő Zrt. A fejlesztés finanszírozója a K&H Bank volt.

A fejlesztő Wing eddig több mint 450.000 négyzetméter ingatlant fejlesztett és több mint 350.000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfóliót birtokol. A cég fejlesztései közé tartoznak többek között az új Corvinus egyetemi épület és a kapcsolódó Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza, az Allianz székháza, a Máriássy Ház, a Millenáris Park irodaházai, továbbá az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park; valamint az egri Agria Park és a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.