A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Átadták az Europa Design WELL projekt díjat!

Az egészséges munkakörnyezet és a munkavállalói well-being megteremtése érdekében végzett mintegy 25 éves tevékenység, és a megvalósított több száz irodaprojekt után az Europa Design alapítója, Feuertag Ottó elérkezettnek látta az időt, hogy létrehozzon egy új díjat az ingatlanszakma számára.

Az Europa Property és az Europa Design együttműködésében új kategóriával bővült a CRE AWARDS, így 2020. január 30-án este, a CRE Awards gálán ki is osztották az Europa Design Well project of the YEAR 2019 díjat” (EuropaProperty Publications & Events)

A győztes projekt a Futureal BUDAPEST ONE BUSINESS PARK együttese lett. A díjat Németh László, a Futureal projektigazgató helyettese vette át.

A projekt a Paulinyi-Reith & Partners építésziroda koncepciója alapján valósult meg.

A WELL-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelemi szempontokon túl elsősorban az ott dolgozók egészségére és közérzetére is kedvező hatással vannak. A minősítést az USA székhelyű International WELL BEEING Institute adja ki, 2016 óta.

„A díj célja a WELL minősítés népszerűsítése a szélesebb felhasználói közönség számára is, azon befejezett és folyamatban levő projektek későbbi bemutatásával, amelyek kiemelkedő módon, belső és külső kommunikációval támogatják a minősítést, és megfelelő módon mutatják be a WELL minősített munkahelyek és ingatlanok előnyeit. A díjnak nem célja a folyamatban lévő minősítések ellenőrzése, osztályozása, véleményezése, hiszen azok szigorú és megkerülhetetlenül tárgyilagos rendszere az alapja a minősítés szakmai hitelének.” – nyilatkozta Feuertag Ottó.

Az elismerést azok a fejlesztések kaphatják meg, amelyek a legtöbbet tudták tenni ezen értékek népszerűsítésében a saját példájukon keresztül.

Az Europa Property CRE Award egyéb ingatlanszakmai kategóriáitól eltérő módon, a díj alapítója saját zsűri felállítását látta jónak, melynek célja az employer branding értékek, a kommunikációs technikák és az office branding területén tett erőfeszítések értékelése. A díj a már így is kimagasló értéket képviselő épületek és megvalósuló iroda projektek legjobbjának keresésére hivatott.

A zsűri különös figyelmet fordított a WELL minősítésben is elvárt szigorú szempontokon belül az építészeti- belsőépítészeti minőségére, a mozgást támogató megoldásokra, az ergonómiai komfortra és az akusztikai kívánalmakra, illetve a felhasznált innovatív eszközök használatára.

A zsűritagok piacismerete és a rendelkezésre álló nyilvános – zömmel online – források elégséges információt nyújtottak a projektek értékeléséhez az első évben. Az első Well project of the Year zsűrijében részt vett Csóti Gábor, a Magyar GAMECHANGERS Közösség ügyvezetője, Investors in People tanácsadó, Harkácsi István, az Irodakereső.hu ügyvezetője és a díjat létrehozó Feuertag Ottó, az Europa Design alapítója. A jövő évben a zsűri kibővül további szakmai szervezetekkel, valamint az értékelési és nevezési módszer is változni fog.

Európában elsőként, a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését. Ezek közül a Budapest ONE irodaház pedig elsőként nyerte el az EUROPA DESIGN WELL díjat. A győztes irodaház már átadott első üteme 25 ezer négyzetméter bérirodát, illetve 2 600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet tartalmaz. A Budapest ONE irodapark három fázisának befejezésekor a komplexum teljességében több mint 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel bővíti a fővárosi irodapiacot.

A szalagként hullámzó épület szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakította ki a Paulinyi-Reith & Partners építésziroda, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. Szimulációk segítségével a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb formát hozták létre.

A WELL Building Platina előminősítésnek megfelelően az irodaparkot energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, emellett lehetőség lesz az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is. Az irodapark belsejében fél hektárnyi nyitott közteret hoznak létre, amit szökőkutak és egyedi kialakítású zöldterület tesz majd közkedvelt találkozóhellyé.

„A Budapest ONE a nemzetközi és a hazai irodapiac új korszakának egyik hírnöke, amelynek magas minőségét a szakma is elismerte. A WELL-rendszerhez kapcsolódó innovációk határozzák meg a szektort a következő évtizedben és a Futureal elkötelezett abban, hogy az összes irodafejlesztését eme irányelvei szerint valósítsa meg a jövőben” – mondta Németh László, a Futureal projektigazgató helyettese.

Az Europa Design Well project of the YEAR 2019 nyertese a díj tematikájának megfelelően a WELL tanúsítvány megszerzését támogató bútorokat gyártó Actiu gyár legújabb technológiájú székét, A TNK Flex-et vehette át, amely 3 dimenziós mozgásával alkalmazkodva az emberi test morfológiájához és mozgásához, olyan, mintha a második bőrünk lenne.

A spanyolországi Castalla-ban található Actiu Technology Park, a világon az ötödik létesítmény, ami megszerezte a WELL V2 tanúsítványt, és a világ első olyan ipari épülete, ami LEED és WELL Platinum minősítéssel is rendelkezik.

 

További Információk az alapítóról ITT olvasható.