A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Túl meleg van? Íme, egy tipp a kellemesebb irodai hőmérsékletért

Ismerős, hogy a légkondi folyamatosan megy az irodában, ám többen még mindig melegnek érzik a hőmérsékletet? Ennek az ablakok felületén bejövő nagy mennyiségű hő lehet az oka. Hogyan kerüljük el az extrém irodai hőmérsékletet és a magas költségeket is?

Ebben a tikkasztó hőségben nemcsak a forróság kellemetlen hatásai miatt aggódhatunk, hanem a légkondicionálásnak köszönhető magas energiaköltségek miatt is. Az ablak a kulcsa mindennek! Ugyanis a legtöbb hő az ablakokon keresztül szökik ki, illetve be, mivel adott esetben harmincszor kevésbé szigetelnek, mint a falak vagy a tető – ez pedig egy nagy üvegfelülettel rendelkező irodaházban különösen nagy gondot jelenthet.

Négyzetméterenként akár 19 kilowattot is spórolhatunk

A 3M hatékony választ adott a problémára hő- és fényvédő fóliáival, amelyek az üvegfelületen keresztül a napsugárzással az épületbe bejutó hő mennyiségét akár 75%-kal csökkentik, illetve redukálják az energiaköltségeket. Ennek a megoldásnak az egyik kiemelkedő előnye, hogy már 3-5 év alatt megtérül az ára, mivel egy négyzetméternyi üvegre levetítve óránként 19 kilowattot is spórolhatunk. 

Csak kevesen gondolnak arra, hogy az UV-sugárzás az irodát is károsíthatja a bútoroktól kezdve a háztartási eszközökig, pedig akár színüket vagy anyagösszetételüket is megváltoztathatja. A 3M fóliái növelik a bútorok, szerelvények és szövetek élettartamát és a színek élénkségét, ráadásul csökkenthetik a monitorcsillogást és a tűző fény okozta kellemetlenségeket. Sőt, a fólia amellett, hogy mutatós designelem lehet, a biztonságunkról is gondoskodik: bizonyos típusai segíthetnek kizárni a kíváncsi tekinteteket, és ha valaki vagy éppen egy vihar betörné az üveget, megvéd a szilánkoktól.

 Melyiket válasszuk?

Az itthon is kapható 3M Prestige épületüvegfólia-sorozat azért jó választás, mert könnyen telepíthető és gyorsan szárad, a szabadalmaztatott nanotechnológiának köszönhetően pedig több mint 200 rétegből áll. Kivételesen jó hőcsökkentési tulajdonságai ellenére egyedülállóan magas fényáteresztéssel rendelkezik, így beengedi a természetes fényt. A sok, csaknem víztiszta réteg által előidézett tükröződés révén enyhe kékes árnyalatú, de nem változtatja meg az épület arculatát. Mivel fémmentes, így nem korrodálódik, és hosszú évekig esztétikus marad.

A 3M egyébként elsőként bocsátotta ki szabadalmát a 3M ablakfóliákra még 1966-ban, és ma is az egyetlen olyan gyártó, aki saját minőségi nyersanyagait (poliészterek, ragasztók, fémek és karcolásmentes bevonatok) használja fel a gyártás során.