A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Tündérkertek a budapesti irodaházak mélyén

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben az igényes parkkal vagy éppen kerttel rendelkező irodaházakat mutatjuk be. Ezek a zöld felületek ma már az új munkakultúra trendek szimbólumai, hiszen a dolgozók jólétének egyik alapfeltétele az egészséges munkakörnyezet, a mozgásra való ösztönzés és a relaxáció. (Zöld parkok az irodaházakban c. sorozatunk első két részét itt és itt olvashatjuk.)

Infopark

Az irodaparkok mindig előnyt élveznek a „szólóban” lévő épületekkel szemben, hiszen az egyes tömbök között adja magát a megoldás, hogy az irodaházakat parkokkal, zöld területekkel kössék össze. Az Infopark üzletközpont egy hatalmas parkot alkot, amelyben mértékkel szórták szét az épületeket, miközben a közelben folyik Közép-Európa legnagyobb folyója, a Duna. Az Infopark magát úgy határozza meg, mint Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, amit alátámaszt az itt irodát bérlő cégek profilja is, hiszen azok az informatika, a telekommunikáció és a szoftverfejlesztés területén dolgoznak. Többek között a Lufthansa Systems, az IT-Services Hungary és a Nemzeti Innovációs Hivatal is itt tart fenn irodákat, míg az Infopark E épületében az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) székel. Az irodapark közel 100.000 m2 bérbeadó területtel rendelkezik, és az egyes épületek 2002 és 2009 között készültek el az IVG fejlesztésében. A magas minőséget jól igazolják a díjak is, így a C és a D épület is több díjjal büszkélkedhet.

Officium Irodaház

Az Akadémia Parkban található az Officium Irodaház, amely a régi és az új építészet izgalmas mixét kínálja a használóknak. A Pasarét központjában található ingatlanegyüttes az Osztrák-Magyar Monarchia idején katonaiskolaként működött, és bár a közelmúltja meglehetősen viharosra sikeredett, ne felejtsük el, hogy egy gyönyörű 12,6 hektáros, részben parkos területen található. Az ősfás környezet miatt fantasztikus adottságai vannak az épületeknek. A Market Zrt. által kivitelezett Officium irodaház 2011-ben az építészeti Oscarnak nevezett International Property Awards-on díjakat nyert, így a klasszicista épület fogadótere Európa legjobb belsőépítészeti megoldása lett, mindemellett további két kategóriában (fejlesztői koncepció, építészet) is elismerést szerzett. A nemzetközi zsűri díjazta az Akadémia Park másik beruházását is. A Bauhaus stílusban irodaházként újragondolt, eredetileg elektromos generátorházként funkcionáló háromszintes Trafó Irodaház nemzeti építészeti kategóriában ötcsillagos, azaz kiváló minősítést nyert versenyen.

Central Udvar

A Central Udvar egy belvárosi épületegyüttes, amelynek három tömbjében több mint 13.000 m2 irodaterületet kínálnak. Szó szerint a belváros szívében helyezkednek el az ingatlanok, hiszen a Wesselényi utca-Síp utca mentén a régi zsidónegyedben találhatók. A környék ma a pezsgő éjszakai életéről híres romkocsma negyed része, de a műemléki környezet is lenyűgöző helyszínné avatja, elég ha csak a közeli zsinagógára gondolunk. Mondhatnánk, hogy itt aztán egy darab fa vagy zöld sincs, azonban kellemes meglepetésben lehet részünk, ugyanis ha a sűrű beépítésű utcáról belépünk az épületbe, és kicsit beljebb haladunk, akkor feltárul előttünk egy igazi oázis. Bár ez meglehetősen elcsépelt kifejezés, de ez esetben tökéletesen passzol a valósághoz, hiszen a három irodaépület egy zöld parkot vesz körbe. A kertben a dolgozók kikapcsolódhatnak, egy kicsit regenerálódhatnak a napi hajtás közepette.

Átrium Park

A 38 ezer m2-es Átrium Park a Váci úti irodafolyosón található komplexum, amely különleges formavilágával már messziről felhívja magára a figyelmet. A WING által fejlesztett Átrium Park fő építészeti különlegessége az a hatalmas, kifeszített üvegfal, amely a Váci úti forgalom zaját kirekeszti, miközben biztosítja a parkosított belső terület kilátását is. A 2009-ben átadott, öt tömbből álló komplexum belső parkjában a dolgozók nyugodtan kávézhatnak, vagy csak éppen megpihenhetnek egy kis időre. A belső kert és vízfelületei, az árkádsorok és a hangulatos sétányok a Váci út egyik legnagyobb zöld parkját alkotják. Ha kicsit elücsörgünk a kertben, akkor úgy érezhetjük magunkat, mintha egy csendes lakópark belső kertjében tartózkodnánk, semmi sem zavarja meg a nyugalmunkat.

IP West irodaház

A 2009-ben teljesen elkészült IP West irodaház a Váci út mellett a másik slágerhelyszínnek számító Dél-Budán található a Budafoki úton, és a több fázisban megépült, négy tömbből álló komplexum összesen csaknem 30 ezer m2-nyi irodaterületet kínál a bérlői számára. Bár a Budafoki út hatalmas forgalmat bonyolít le, és a közelben halad a vasút is, azonban az épületek mögött található belső kert egy olyan titkos világot rejt, amely biztosítja a kikapcsolódást és a természetközeli munkakörnyezetet. A zöld azonban nem csak az épületek között található 1500 m2-es kertet jelenti, hanem látványos tetőteraszok is várják a dolgozókat, ahol igényes növényvilág fogadja az ide látogatókat.

1. rész: A magyar irodaházak legszebb parkjai

2. rész: Tündérkertek, oázisok a magyar irodaházakban