A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Továbbra is lendületben az ingatlanpiac

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó vállalat adatai szerint Közép- Európa (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) befektetési aktivitása továbbra is lendületben van. A második negyedévben összesen 1,14 milliárd euró befektetés történt a régióban, mely 73 százalékkal meghaladja a tavalyi év azonos időszakában mértet. Hozzávetőlegesen 2,5 milliárd euró került befektetésre eddig ebben az évben a régióban, mely 38 százalékkal több, mint 2013 első felében.

Hozzávetőlegesen 2,5 milliárd euró került befektetésre eddig ebben az évben a régióban, mely 38 százalékkal több, mint 2013 első felében. Tekintettel a tervben lévő tranzakciókra, melyek az év második felében zárulnak le, az idei évben az összbefektetés várhatóan meghaladja a tavalyi évét. A legtöbb befektetés Lengyelországban történt a második negyedévben és az első fél évre vonatkozó adatok is azt mutatják, hogy Lengyelország iránt a legmagasabb a kereslet a régióban.

Befektetési piac szektoronként

Közép- Európában a befektetések 43 százalékát adva továbbra is az irodapiac határozta meg a piacot a második negyedévben. Ez azt mutatja, hogy a befektetők különös bizalmat szavaznak a jó minőségű és jó lokációval rendelkező ingatlanoknak, a kevésbé jó elhelyezkedésű, de új kínálattal szemben. Az irodapiac legnagyobb tranzakciója és egyben a legnagyobb befektetési tranzakció a Prága 4. kerületében található City Tower értékesítése volt a PPF részére.

A legnagyobb kiskereskedelmi tranzakció a régióban a második negyedévben az ING tulajdonában lévő budapesti Allee Bevásárlóközpont 50 százalékának értékesítése volt, melynek értéke 95 millió euró. További jelentős tranzakciók, hogy a Meyer Bergman megvásárolta a prágai Fashion Aréna központot és a CBRE Global Investors megvette a Galeria Mazovia bevásárlóközpontot a lengyelországi Płock területén. A régió kiskereskedelmi piaca további jelentős aktivitásra számíthat az év második felében.

James Chapman, Partner, a Cushman & Wakefield CE befektetési csapatának vezetője elmondta:
“A nagyobb befektetők Lengyelország és Csehország területén keresnek kiemelkedő bevásárlóközpontokat, melyek jobb értéket kínálnak, mint más főbb európai országok. A lengyel és cseh regionális városokban is hasonló a helyzet. Magyarország és Szlovákia elsődleges bevásárlóközpontjai is visszakerültek azon befektetők képernyőjére, akik vásárolni szeretnének.”

Az összes befektetés 14 százalékával az ipari ingatlan szektor is felülmúlja az elmúlt 10 év teljesítményét. A Blackstone megvásárolta a Standard Life Investments tulajdonában lévő logisztikai portfoliót Lengyelországban 118,2 millió euróért, mely a legnagyobb raktárépület tranzakció és összességében a második legnagyobb tranzakció volt a régióban. A kereslet ebben a szektorban nem mutat visszaesést és várhatóan több jelentős ügylet is lezárásra kerül a harmadik negyedévben, viszont az üres területek tekintetében mutatkozhat némi csökkenés az év vége felé és 2015-ben is.

Befektetési piac országonként

Csehország sokat profitál a megnövekedett számú tranzakcióból, mely a befektetők visszatérésének hatása, ami pedig a javuló gazdasági mutatóknak tudható be. A teljes befektetési volumen az országban az előző negyedévben elérte a 340 millió eurót, míg ez a szám 2013-ban csupán 108 millió euró volt. 

Lengyelországban kevesebb tranzakció köttetett, de több ügylet lezárásával a harmadik negyedév során jelentős növekedésre számítunk. Az országban a második negyedévben 497 millió euró befektetés történt.

A befektetők étvágya Szlovákia, Románia és Magyarország iránt 2014 első felében megnövekedett, ahogy az alapok újra érdeklődést mutatnak ezen területek iránt. A fent említett Allee bevásárlóközpont 50 százalékának eladásával Magyarország a legjobb második negyedéves teljesítményét produkálta 2010 óta és várhatóan további jelentős ügyletek kerülnek hamarosan lezárásra. Bízunk benne, hogy ez a fellendülés hatással lesz az adott területek fejlődésére 2014 második felében.