A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Tradíció és elegancia a Mercedes irodájában

Egy régi családi történet adta az új irodadizájn ötletét, mely egyszerre viseli az elegancia, a környezettudatosság és a hagyományok elemeit.

A Mercedes-Benz új thaiföldi székhelyét a márka egyik alapítója, Gottlieb Daimler inspirálta. A történet szerint ugyanis egyszer képeslapot küldött a feleségének (egy háromágú csillaggal, amely a házának helyét jelölte), és azt írta, hogy ez a csillag egy napon a jólét szimbólumaként a saját gyárát ékesíti majd. Éppen ezért a csillagok és a kapcsolatok koncepcióját követve tervezték meg az új irodát. Az első szinten rendezvénytermek, tárgyalók és kávézósarkok kaptak helyet, hiszen ezek azok a helyiségek, ahol a munkatársak a legtöbbet lehetnek együtt – ezzel a tömbösítéssel kívánták megkönnyíteni a kollégák együttműködését. A belső kétszintes irodákat összekötő lépcsőház nemcsak a hagyományos funkciójával bír, hanem akár rendezvények és előadások helyszínéül is szolgálthat – összesen száz fő fér el a lépcsőfokokon. A nagy belmagasságnak köszönhetően lehetőségük volt egy hatalmas csillár elhelyezésére, melynek kristályai csillagokként ragyogják be az irodát. A csillag-szimbolika a folyosókon is visszaköszön, ahol a lámpákat szándékosan helyezték más helyre és tervezték különböző méretűre, ahogyan a csillagok is elhelyezkednek az égen.

Az egészséges és megfelelő munkakörnyezet is kiemelten fontos a cég számára, így az összes munkaállomást közvetlenül az ablakok mellé helyezték, hogy minél több természetes fénynél dolgozhassanak a munkatársak. Az anyagválasztásnál a burkolatoktól kedve a bútorokig szintén kifejezetten környezetbarát alapanyagokból készítettek mindent. A munkaállomásokhoz közel a szekrényekbe építve, egyfajta térelválasztó funkcióval bírnak a növények, melyeket nemcsak szépségük, hanem hasznosságuk miatt választották: az irodában elnyelik a szén-dioxidot és csökkentik a meleget. Az iroda kialakításánál a Mercedes-Benz megszokott vállalati színsémáját alkalmazták. Bár a fekete a fő szín, kiegészítésként megjelent az ezüst, a szürke, a fehér és a zöld szín is – bár utóbbit inkább a pihenősarkoknál használták, hogy ezzel is otthonosabbá tegyék az adott helyiségeket.