A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Videóhívás Star Treck módra

A ’holodeck’ a munkahelyekre is beköltözik! Ennek lényege, hogy azt a kollégát vagy tárgyalópartnert jelenítse meg az irodában holografikusan, aki valami oknál fogva nem tud személyesen részt venni a meetingen.

A kanadai Queen’s University kutatói kifejlesztettek egy 3D-s kiterjesztett valóságon alapuló telekonferencia-rendszert, a Telehuman 2-t. A valós idejű hologramokat használva a világ bármely részén élethű konferenciahívásokban lehet részünk, úgy tűnik, ez a világon az első ilyen kezdeményezés, ami meg is valósulhat. A Telehuman 2 célja a videokonferenciák életre keltése. Fényvisszaverő technológia, sok apró kamerakép és még rengeteg technológiai okosság együttese kell ahhoz, hogy 3D-s szemüveg nélkül 360 fokban legyen látható a tárgyalópartnerünk. De talán ez a videó majd egyértelműbbé teszi, hogyan történik a csoda:

De miért van erre szükség? Mert a személyes beszélgetések mindig sokkal eredményesebbek és bensőségesebbek, mint a más módszerrel történő tárgyalások. Ráadásul a technológia lehetővé teszi, hogy emberi nagyságában értekezzünk a beszélgetőpartnerrel, egyszerre figyelhetjük meg a testbeszédét, a ruházatát és minden egyéb nonverbális jelet, melyet az életben is fontosnak tartunk megnézni. Ez alapján úgy tűnik, ez a technológia nemcsak a megbeszélések alkalmával, hanem akár az interjúztatások során is remek kiválasztási módszer lehet majd.