A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Változatlan a GKI ingatlanpiaci indexe

A GKI Gazdaságkutató Zrt. októberi fővárosi ingatlanpiaci indexe változatlanul 114 ponton áll, míg az országos index 1 százalékponttal, 112 pontra csökkent.

Az index 100-as értéke a fővárosi és a teljes magyar ingatlanpiac 2006 és 2014 közötti átlagos állapotát mutatja, így a 100 alatti érték ettől kedvezőtlenebb, míg a 100 feletti érték ettől kedvezőbb képet mutat a piacról. A fővárosi mélypont 2010 őszén és 2012 őszén volt, egyaránt 91 ponttal. Az országos index pedig 2009 őszén, 2010 tavaszán és 2012 őszén állt legmélyebben, minden időpontban 92 ponttal.

A bemutatott fővárosi és országos index, az egyes részpiacok indexeiből tevődik össze. Az irodapiaci index - mindkét területen - 115 pontra esett 121 pontról. Ennek oka az, hogy vidéken egyre több irodaterület áll üresen, szemben a fővárossal, ahol az A-kategóriás irodák területének 80,5 százalékát foglalják el a bérlők Pesten, míg Budán ez az arány 79,5 százalék októberben. A tavaszi felmérés még 77,5 és 78,5 százalékot mutatott.

Az üzlethelyiségek indexe a fővárosban változatlanul 103 ponton áll, míg országosan 1 ponttal, szintén 103 pontra emelkedett. A GKI negatív tényezőként említi a túlfejlesztést, az ellenséges törvényi és szabályozói környezetet, valamint az online kereskedelem terjedését. A raktárpiaci részindex a fővárosban 4 ponttal, 107 pontra emelkedett, míg országosan 104 ponton maradt.

A lakáspiaci index Budapesten 127,5 pontról 129 pontra emelkedett, míg az országos mutató 125 ponton maradt. A lakáspiacon a következő 12 hónapban a pesti belvárosi lakások, a kelet-magyarországi családi házak, valamint a Nyugat-magyarországi panellakások piacán romlik a helyzet. A többi helyen stagnál, illetve javul a piac. Érdekes, hogy Kelet-Magyarországon a nem panel társasházi lakásoknál a növekedés elérheti a 15 pontot.

Idén tavasszal ezer háztartásból 11 mondta azt, biztosan épít-, illetve vásárol lakást. Most októberben már 15-re nőtt a számuk. A felújításnál 27-ről 37-re nőtt az arány. A jelenlegi árakhoz képest a használt lakások árai a következő 12 hónapban 2,4 százalékkal nőnek a fővárosban. Itt az új lakások árai 5,5 százalékkal emelkedhetnek a GKI becslése szerint. Nyugat-Magyarországon - az előbbi sorrendben - 3 és 4,5 százalék, míg Kelet-Magyarországon 1,2 és 2 százalékos áremelkedés várható.

A GKI évente kétszer készít felmérést a vállalatok, az ingatlannal foglalkozó cégek - fejlesztők, forgalmazók, tanácsadók és üzemeltetők -, valamint a lakosság ingatlanpiaci terveinek, szándékainak és kilátásainak feltérképezése céljából.