A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A Multicontact Consulting elegáns irodájában jártunk a Bartók Udvarban

A Multicontact Consulting az elmúlt években hatalmas fejlődésen és bővülésen ment keresztül, amit kiválóan reprezentál az új irodájuk a Bartók Udvarban. Minden egyes elemében professzionális és elegáns munkahely.

A Multicontact Consulting Kft. a költségvetési intézmények, állami vállalatok és az önkormányzatok partnereként alapvetően klasszikus tanácsadással foglalkozik (pl. igazgatásszervezés, informatikai szakértői szolgáltatás, szervezetfejlesztés, projektmenedzsment). A 2002-ben alapított cég életében a fokozatos fejlődés mellett az igazi nagy ugrás 2014-ben következett be, amikor jelentősen bővült a munkaszervezetük, így úgy döntöttek, hogy nagyobb irodába költöznek, ahol mintegy hatvan munkatársuk dolgozik. Mivel a Bartók Udvar szolgáltatásaival elégedettek voltak, ezért házon belül oldották meg a bővülést, így a második emeleten béreltek ki immár 683 négyzetmétert.

Ahogy belépünk az irodába, rögtön szembetűnik a letisztultság és a professzionalizmus, az iroda minden egyes belsőépítészeti eleme a helyén van, kompakt egészt alkot a munkahely. Ráadásul az iroda alaprajzából adódóan nagyjából szimmetrikus az elrendezése a recepciós pult vonatkozásában. A professzionalizmus a Multicontact Consulting esetében nem abban nyilvánul meg, hogy a manapság divatos, meghökkentő részletekkel és megoldásokkal teletűzdelt startupos világot teremt, hanem a brand egységességében érvényesül, vagyis a bútoroktól kezdve a burkolatokon át az egyes helyiségek berendezéséig minden a cég értékrendjét képviseli.

Mindig nehezebb egy decens, visszafogott elemekből építkező igényes irodát megtervezni, mint egy extrém munkahelyet létrehozni. Ez jelen esetben annak is köszönhető, hogy a cég profilja és üzleti partnerei miatt az elegáns és letisztult megoldások kerültek előtérbe, ugyanakkor a visszafogottság és exkluzivitás szintén kitermeli a maga tökéletességét. A bordó, szürke és a barna színek meghatározók a terekben, hiszen ezek a cég jellemző színei is, miközben a cég logója, a fekvő nyolcas, a végtelen jele mindenütt feltűnik, jelezve, hogy a Multicontact Consulting előtt nincsenek akadályok.

Az új iroda kialakításakor a belsőépítész F-ACT Interiors a cégtulajdonosokkal szorosan együttműködve valósította meg az elképzeléseket, ahol több célt is szem előtt tartott. Egyrészt nagyon fontos volt, hogy impozáns ügyfélteret formáljanak, amely a tárgyalók eleganciájában realizálódik. A másik fontos célkitűzés volt, hogy többféle munkaterületet hozzanak létre, ahol mind a fókuszmunkára, amely koncentrációt igényel, mind a kollaborációs tevékenységekre megfelelő helyiségek álljanak rendelkezésre. Mindemellett közösségi tereket is kialakítottak, ahol a munkatársak kávézhatnak, beszélgethetnek, illetve ahol relaxálhatnak vagy ötletelhetnek lazább körülmények között.

A recepció nagyjából az iroda origójában helyezkedik el, ahonnan jobbra és balra a közlekedő végén találhatók az egyterű irodák az ablakok mellé helyezett munkaállomásokkal együtt. A két open space zónához kapcsolódik a két-két projektszoba, a két-két telefonfülke, illetve a relaxációs szoba. Valamint egy félreeső zónában a háttértevékenységeket végző kollégák (pl. HR, pénzügy) számára egy külön szobát is terveztek. Az egyterű irodák felől a recepcióhoz közelítve alakították ki a három különböző méretű tárgyalót, valamint a vezetők irodáit. Utóbbiakat az elegáns minimalizmus uralja, miközben az írható táblákat nagyméretű képek mögé rejtették, így ha szükség van rájuk, akkor egyszerű kézmozdulattal elhúzzák a képelemeket, és máris feltárul az írható felület.

A fogadó tér mellett a legfontosabb közösségi zóna tárul fel, amely multifunkcionális helyiség, hiszen kialakítottak itt egy társalgót, egy étkező-kávézót és magát a konyhát is, amelyek egy nyitott térben csupán egy ízléses térelválasztóval különülnek el egymástól, ekképpen szerves egységet is alkotnak. Valójában itt zajlik a társasági élet, az iroda két legtávolabbi pontján a munkaállomásoknál ülőket nem zavarják az étkező-konyhában tartozkodók, de ugyanígy a telefonfülkében is hangszigetelő panelek biztosítják az intimitást.

Az egyterű irodákban és a helyiségek üvegfalain a cég értékeit összefoglaló jelszavakat olvashatunk, miközben a közlekedő falára rajzolt idővonal segítségével a cég történetével ismerkedhet meg a látogató. Összességében csak ismételni tudjuk magunkat, vagyis a cég profiljához illeszkedő decens, nagyvonalú és exkluzív iroda rögtön világossá teszi az ügyfelek számára, hogy jó helyre érkeztek, ahol kiváló szolgáltatásokban részesülhetnek.

Az Év Irodája versenyre itt lehet szavazni!