A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Magyarország biciklibarát irodaházai

A kerékpárral közlekedő dolgozók számára ma már egyre több irodaház nyújt olyan kényelmi szolgáltatásokat, melyek megkönnyítik a kétkerekűvel való munkába járást. Nézzük a legbiciklibarátabb irodaházak listáját!

Lassan, de biztosan közeleg a tavasz és vele együtt a jó idő. A sportosabb kollégák nemsokára a munkába már kerékpárral közlekedhetnek. Igen ám, de fontos lenne, hogy minden feltétel meglegyen ahhoz, hogy egyszerű legyen a biciklis munkába menetel. Ennek kapcsán nézzük meg, hogy az iroda.hu adatbázisában lévő kiadó irodaházak közül melyek biztosítanak kerékpártárolási, átöltözési és zuhanyzási lehetőséget.

Az iroda.hu oldalán számos keresési beállítást megadhatunk annak megfelelően, hogy milyen plusz irodaházi szolgáltatásra vagyunk kíváncsiak. A kerékpározók örülhetnek, ugyanis országszerte 123 irodaház biztosít kerékpártárolási lehetőséget a dolgozóknak. A fővároson kívül a nagyvárosokban, a székesfehérvári Panorama Offices, a Carion Office Square Miskolc, a győri K7 irodaház, a debreceni Fórum irodaház és a kecskeméti Metropolisz ipari terület gondoskodik a drótszamarak tárolásáról.

Ezek közül az irodaházak közül 49 öltözővel felszerelt, többségük Pest megyében található. Budapesten kívül a szigetszentmiklósi Expert Irodaház és Budaörs Airport Office Center rendelkezik átöltözési lehetőséggel. A biciklitárolós helyek közül 22 irodaház zuhanyzóval felszerelt, a már említett szigetszentmiklósi Expert Irodaház mellett a belvárosi irodaházak rendelkeznek zuhanyzóval. Többségük, összesen nyolc darab a 13. kerületben található.

Az egész országban – az adatbázis szerint – összesen 17 darab olyan irodaház van, melyekben mindhárom szolgáltatás megtalálható: azaz rendelkezik biciklitárolóval, öltözővel és zuhanyzóval is. Ez a tizenhét irodaház mind Budapesten van (kivéve a már sokat emlegetett szigetszentmiklósit), 6 darab a 11. kerületben található, a Dorottya udvar és az Infopark B és C épülete is köztük van. A Váci úton tobzódik a biciklibarát irodaházak többsége, összesen hét darab: V110, Átrium park, Advance tower, West end business center, Westend city center offices, Balance Loft és Danubius irodaház.

Az adatbázis összegzéséből kiderül, hogy a főváros biciklis életmódot támogató irodaházainak még mindig nagyobb fölényük van a vidéki irodaházakkal szemben. Az infrastrukturális okok mellett valószínűleg azért, mert ezekben az irodaházakban sokkal több a külföldi cég, több a munkavállaló és nagyobb igény volt dolgozói részről ezekre a szolgáltatásokra.