A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Food Base iroda – így kell nyerni

A 2016-os Az Év Irodája verseny fő kategóriájának nyertes irodája nem túl nagy, nem is budapesti és nem is a népszerű tech szektor egy dizájnos darabja. Hogy mi volt a koncepció és milyen megoldásokat alkalmaztak? Most minden kiderül.

Nem kell hatalmas alapterületűnek, nagymúltú cégnek vagy budapesti székhellyel rendelkező irodának lenni – ezt azért mondjuk el, mert a kis irodák és a vidéki munkahelyek úgy érzik, esetleg hátrányból indulnak. A Food Base azonban rendesen rácáfolt erre tavaly! Sikerült egy olyan újító irodával előrukkolniuk, amivel méltán nyerték el az első helyezettnek járó díjat.

A Food Base irodaház tervezésénél fontos volt, hogy egy egyszerű, de megjelenésében egyedi, friss és értékálló, az ipari park területén meghatározó megjelenésű épület legyen, ami képes kapcsolatot teremteni a cég profilját adó ételaroma gyártással, ugyanakkor belső tereivel igényes és időtálló munkakörnyezetet teremt. Mind a külső, mind a belső terek tekintetében a tervezési koncepció alapját az élénk és nem szokványos színek használatának, az alap geometriai elemek absztrakt megjelenítési lehetőségeinek keresésének, valamint az átlátható, tiszta belső tér megteremtésének igénye adta.

Az irodaház végletekig egyszerűsített, letisztult tömegét a szalagablakok üvegtáblái között, tervezett véletlenszerűséggel elrendezett színes üvegpanelek elhelyezésével és a szokatlan homlokzati színválasztással tették különlegessé. A terek tisztasága, rendezettsége, egymásba olvadó, izgalmas transzparenciái, absztrakt módon tükrözik vissza az aromagyártás alapját jelentő színtiszta vegyészi munka jellegét. A belső terekben és a homlokzaton megjelenő telített színek pedig az előállított aromák színes világára, az ízek sokszínűségére reflektálnak. A homlokzat meglepő és karakteres színhasználata kiemeli a főépületet az ipari park architektúrájából. Az irodaépületben elhelyezett helyiségeket egy 9 méter magas átrium választja ketté, melyben a recepciós pult és lounge bútorok kaptak helyet.

„A legfontosabb visszaigazolás ebben a belsőépítészeti projektben az volt, hogy viszonylag kevés belsőépítészeti eszközzel is lehetséges egy szerethető, „otthonos” és mégis karakteres munkahelyi környezet megteremtése.” – Reload Építészstúdió