A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Vodafone Butterfly Project

Projekt adatok

Cím: 1096 Budapest Lechner Ödön fasor 6.
Dolgozók száma: 1060
Átadás éve: 2014Q1
Méret: 8000 m²

Képek

Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája Azévirodája

Kapcsolodó szolgáltatók

Belsőépítész:

Zoboki-Demeter Építésziroda

Projektmenedzsment:

Cushman & Wakefield

Kivitelező:

DVM group - Kivitelezés

Leírás

Miért pont a pillangó:



A fejlődés és az átalakulás jelképe – képes a legkülönbözőbb módokon megújulni úgy, hogy minden alkalommal egyedivé váljon. Örömöt hoz az életünkbe. Olyan, mint egy boldog fuvallat. A pillangó a szabadság jelképe.



A Pillangó projekt keretében valósítottuk meg a Duna menti Vodafone Székház teljes körű átalakítását. A Megbízó úgy döntött, hogy a több mint 8 000 m2-es központi irodaépületében marad továbbra is, azonban kívánatos lenne a meglévő terek átalakítása és továbbfejlesztése.



A koncepciót kezdettől fogva két alapvető kritérium határozta meg: egyrészt a Vodafone 30%-kal csökkenteni kívánta az irodaterületeket, másrészt az épületből nem költözött ki az átalakítás ideje alatt, így azt szakaszosan kellett megvalósítani.



A tervezőcsoportnak az alábbi elvárásoknak kellet megfelelnie:



-    Rugalmasabb, alkalmazkodóképes irodai környezet megteremtése

-    A belső együttműködés és kommunikáció javítása

-    A munkakultúra újrafogalmazása a vállalaton belül

-    Hatékonyabb és gazdaságosabb munkakörnyezet kialakítása

-    A mobil irodai környezet kultúrájának meghonosítása



Átfogó megközelítésünk több kritikus tényezőre is reflektált. Legfontosabb célunk egy olyan minőségi tér létrehozása volt, amely jelentősen javítja a Vodafone dolgozóinak általános munkakörnyezetét – ráadásul a nyitottabb és rugalmasabb irodai tér megteremtésével a munkatársak közötti párbeszéd is kreatívabbá válik.



Ennek jegyében a földszintet is teljesen átalakítottuk. A födém első emeleti „kinyitásával” a tér egy dinamikus környezetbe vonta be a közönséget és a munkatársakat.  A földszinten kialakított új kávézóval pedig megnyitottuk az épületet a Duna felé, ezáltal is könnyedséget és nyitottságot teremtve a dizájn segítségével.  



Az új Vodafone Székház nem csak új típusú munkakörnyezetet honosított meg Budapesten, hanem újfajta megközelítést jelentett az irodai teret illetően – a kreativitás és együttműködés jegyében, amely a vállalat dinamizmusát képes a térbeli koncepcióban is kifejezni.





A Pillangó projekt a Megbízó (Vodafone Hungary), a Tervezők (Zoboki-Demeter és Társai) a Projektvezetők (Cushman and Wakefield és EC Harris) valamint a Kivitelezők (DVM) szoros együttműködésének eredményeként valósult meg.



Minden projekt sikere nagymértében függ a résztvevők együttműködési készségétől. Jelen esetben ez igen magas szintű volt, mivel az átalakítást az épület kiürítése nélkül kellett megoldani. Emellett az érzékeny költségvetési keretekre tekintettel mindannyiunknak minden döntést alaposan meg kellett fontolnunk, szem előtt tartva az indulásnál kitűzött magas minőségi színvonalat.



Ezek az elvárások, valamint az időbeli és költségkorlátok nagyobb nyomást gyakoroltak a csapat minden tagjára, mint az átlagos iroda-átalakítási projekteknél általában. A megvalósítás sikere összességében azon múlt, hogy a résztvevők elkötelezettek voltak a magas szakmai színvonalú munka és a párbeszéd mellett, és nagy hangsúlyt fektettek az együttműködésre, a projekt alapvető céljára.



A résztvevők alábbi megjegyzései jól illusztrálják a szokatlanul nagy kihívást és az elismerést érdemlő közös sikert:



Vodafone:



-    A projekt alapjaiban fogalmazta újra a Vodafone irodáiban folyó munka kultúráját.

-    Egy meglévő épület rekonstrukcióját kellett végrehajtanunk az épületben folyó munka zavarása nélkül.

-    A pozitív eredmény érdekében mind térbelileg, mind a vállalat kultúráját tekintve meg kellett birkóznunk a tér csökkentésével együtt járó kihívásokkal

-    Magyarországon ez volt az első olyan projekt, ahol 120%-os kihasználtságra méreteztünk egy irodaépületet, tehát olyan koncepciót kellett kialakítanunk, amilyen eddig még nem létezett.

-    Az egyik legdinamikusabb iparágban, ahol állandó változások zajlanak, a kezdéstől a befejezésig két éven belül kellett végrehajtanunk a projektet.



Zoboki-Demeter és Társai:



-    A cél egy meglévő épületen belül a térbeli koncepció újrafogalmazása volt úgy, hogy minőségi irodai tereket kínáljon és fejezze ki a Vodafone márkát a design nyelvén.

-    Mint tervezőnek, igen gondosan mérlegelnünk kellett, hogy a szoros idő- és pénzbeli keretek között hogyan tudjuk a legkiválóbb minőséget biztosítani.

-    Célunk olyan földszinti és első emeleti terek létrehozása volt, amelyek újrafogalmazzák a Vodafone központ egészét és belső tereinek használatát.

-    Alkalmazkodnunk kellett egy szoros teammunka környezethez. A projekt kevés teret engedett a „hibázásnak”.



Cushman and Wakefield:



-    a Flexibilis Iroda nemzetközi trendekre építő koncepciónak a Vodafone helyi igényeivel való összehangolása és projektbe szervezése a számunkra kihívás volt, mivel a magyar piacon elsőként alkalmaztuk ekkora léptékben.

-    Túl kellett lépnünk a saját tapasztalatainkon és klasszikus módszereinken, és erre kellett hangolnunk a csapat többi tagját is. Mivel a projekt nem egy „javaslat+ jóváhagyás” metódus mentén haladt, sokkal inkább a fejlesztési logikát érvényesítettük.

-    Ez a projekt az irodaterek ilyen radikális átalakítása és az átalakítás sikere tekintetében Magyarországon előzmények nélküli volt.

-    A projekt komplexitása a magas és menet közben fejlődő elvárásokból adódott. A cél eléréséhez - abszolút prioritásként - e komplex rendszer kiegyensúlyozása óriási energiákat szívott fel.

-    A Megbízó szervezetének fokozatos alkalmazkodása az átalakuló térbeli struktúrához gyakori módosításokkal járó folyamat volt, amelyhez a csapatnak a végső célok veszélyeztetése nélkül kellett rugalmasan alkalmazkodnia.

-    Az új, kétszintes bejárati tér erőteljes víziójának elsajátítása, majd fájdalommentes megvalósítása minden résztvevő számára igen komoly kihívást jelentett.





DVM:

-    A Megbízó szervezeti felépítése olyan módosítási folyamattal járt, amelyhez a Kivitelezőnek is nyitott módon kellett alkalmazkodnia.

-    A kiköltözés nélküli, folyamatos munkavégzés melletti felújítás fokozott kihívásokat jelentett.

-    A szakaszos átalakítás miatt feszes ütemezésre volt szükség, amelyen nem lehetett módosítani, mivel minden beavatkozás előfeltétele volt a következő szakasznak. Mint csapatnak szoros szervezési ütemtervet kellett betartanunk.