A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Lokomotív Ház

Projekt adatok

Cím: 1117 Budapest Budafoki út 187-189
Dolgozók száma: 21 fő
Átadás éve: 2019 Q1
Méret: 382 m²

Képek

Kapcsolodó szolgáltatók

Világítástechnika:

be light! Kft.

Irodabútoros:

Decorfloor Kft. - padlóburkolatok, Kinnarps Hungary Kft.

Mobilfalak:

GMB Solutions Kft.

Belsőépítész:

Petheő Tímea

Kivitelezés:

Lokomotív Ház

Tervező iroda:

MCXVI Architects - építészet

Leírás

A főváros XI. kerületének frekventált ipari negyedében, a Budafoki út 187-189. szám alatt álló épületek az 1940-es években a Julius Meinl kávépörkölő üzemei és raktárai számára épültek.
A telephely mintegy 16.000 m2-i területen iroda-, raktár- és műhelybérleményeket kínál a felújított épületekben és hangárakban. A jelenlegi tulajdonos 2016-ban bízta meg az MCXVI Architects építészeit, hogy dolgozzák ki a környezet és az épületállomány többlépcsős felújításait, a területrendezést - parkolók kialakításával, a belső udvar szabad területének parkosításával.
Az üzemben tartó cég azzal a szándékkal keresett meg minket, hogy a magasabb épületek által közre zárt udvarban álló C épület első emeletén reprezentatív, a jelenlegi és a leendő bérlőket fogadó, üzemeltető irodát alakítsunk ki.
A C épület homlokzati falaira futónövényzet került betelepítésre. Az épülettömegenként változó fajtájú növények (iszalag, futó lilaakác, borostyán, trombitafolyondár, vadszőlő) aránylag rövid idő alatt kellemes zöld környezetet hoznak majd létre. Ez a zöld sziget, lehetőséget teremt a pihenésre, a barátságosabb munkakörnyezet megteremtésére. Bár a növényfajták megjelenése különböző, a C tömb mégis egységes, zöld képet mutat majd. Az épület tetején, a környező lapostetőkkel együtt, tetőterasz létesült.
Az iroda tereinek belsőépítészeti kialakításai, anyagaiban és hangulatukban is igazodnak az épület letisztult modern karakteréhez, az építészek által megálmodott „zöld oázis” hangulatához. Az irodaszint két épülettömb egybenyitásával működik, a funkciók elhelyezésénél a lépcsőház tömbjében található tartószerkezeti pillérek megkötötték a kezünket, például a közlekedőfolyosó átjárójának is hangsúlyos eleme lett az egyik. Igyekeztünk nem kiemelni azokat, az iroda fehér, vakolt falaival azonos felületet kaptak, jelezve az épületszerkezeti szerepüket. A másik tömb főfalhoz igazodó tartópillérei a kialakuló irodahelyiségek méreteit határozták meg. A szint szűkösségét üvegfalas szerkezetekkel ellensúlyoztuk, egyedül a zárt, intimszférával rendelkező vezetői iroda „fadoboza” ékelődik be az átlátható terekbe. A meglévő építészeti adottságok miatt a férfi mosdóba kerülő piszoárok kiszorították a mosdót a helyiségből, így a várakozótérbe - paravánfalként is működő - mosdószekrényt terveztünk, amely anyagválasztásában visszafelel a fa falburkolatokra.

A szint egybefüggő modul padlószőnyeg burkolata a homlokzaton megjelenő zöldfelületekre utal, színeit igyekeztük a növények színéhez és a természeti környezethez igazítani. A vezetői iroda egyedi bútorbeépítései sötétebb színvilággal és minőségi felületekkel kerültek kivitelezésre. A cégvezetés foglalkoztatói profiljában fő helyet foglal el az ingatlanok kiadása és üzemeltetése, de szoros kapcsolatban állnak az út- és vasútépítéssel is. Ezért választottuk azt az álmennyezetbe süllyesztett világításrendszert, amelynek sínjei szimbolizálják az úthálózat felépítését, az üvegfalakon átfutnak egyik helyiségből a másikba, néhol összekötnek falakat és mennyezeteket. Az üvegfalak acélkerete is ezt az érzést próbálják erősíteni. A mobil, kereskedelemben kapható bútorok kiválasztásánál, illetve az egyedileg beépített tételeknél törekedtünk a modern letisztult formák, a homlokzaton és a természetben előforduló színek, anyagok összehangolására. A hangulati elemek - helyi világítások, falburkolatok, egyedi grafikai elemek, növények betervezésével az adott terek komfortérzetét növeltük, az itt dolgozók nagy megelégedésére.