A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



PALAZZO HUNYADI

Projekt adatok

Cím: 1011 Budapest HUNYADI JÁNOS ÚT 20.
Dolgozók száma: 25
Átadás éve: 2019 Q4
Méret: 513 m²

Képek

Kapcsolodó szolgáltatók

Irodabútoros:

Europa Design , TOP TRADE Kft. - szőnyegek

Világítástechnika:

LUMINIS KFT., SOLINFO Lighting & Home

Belsőépítész:

PYXIS NAUTICA

Kivitelezés:

FAVORIT / Dobos Ferenc, SPF Technika Kft., VIDKER Kft.

Fotók:

Jaksa Bálint, Tóth Endre Nándor

Fejlesztő:

OPTINVEST ZRT.

Tervező iroda:

PYXIS NAUTICA

Leírás

Beruházóként minden projektünk kiválasztásánál, kivitelezésénél az alkotómunkán túl az egyediségre, a maga nemében a megismételhetetlenségre törekszünk. A Palazzo Hunyadi esetében sem történt ez másként: egy számos évtizede hányattatott sorsú épület új funkcióval történő feltöltését tűztük ki célul. Nem volt egyszerű dolgunk: az épület a budai városfal és a Duna által határolt, egykori suburbium, az úgynevezett Váralja területén található, a Hunyadi János út egyik utolsó épülete. Világörökségi magterület, műemléki környezet, kiemelten védett régészeti lelőhely. Az épület már állt a budai vár 1849-es ostroma alatt is, majd fogadóként, belső udvaros, körfolyosós bérházként működött, Budapest 1945-ös ostroma alatt erősen sérült, majd kislakásokká darabolták fel, a 90-es évektől kezdődően két évtizeden keresztül üresen állt...hogy pár kihívást említsünk még az építkezés megkezdése előtt.

Az épület új, modern tetőt kapott, ezáltal a 2. emeleten is nagy, egylégterű irodák kerültek kialakításra. Nagy fejtörést okozott, hogy a Vár közelsége miatt nem lehetett gépészeti egységeket a tetőre helyezni, így a tető síkja alá rejtettük el a kültéri gépeket, ezáltal is megtartva a környék szépségét és biztosítva a szomszédos lakóházak csendjét.

Az egykori körfolyosót elbontottuk és a kicsiny udvart egy felülvilágító meghagyásával beépítettük. Természetesen a zöld udvart nem akartuk elhagyni, így az az első emelet szintjére került. A ház szinte minden sarkában található egy-egy középkori városfal részlet. Ennek legjobb állapotban fennmaradt részét emeltük ki és mutattuk meg a piciny kertben, alkonyat után hangulatosan megvilágítva. A belső kert az épület lelke: mindkét felső emelet körbeöleli, szinte minden helyiségből zöldre látunk, hatalmas üvegfelületek biztosítják a fény szabad útját és a kilátást.

A földszinten kapott helyet a recepció, reprezentatív tárgyaló, adminisztráció, valamint a minden kompromisszumot nélkülöző közösségi konyha: lakomaasztal, mélykék falak, sarokba rejtett éléskamra, látszó poroszsüveg födém. A ház számos sarkába helyeztünk pop-artosított dekorelemet, amely a Hunyadi családra és a Budai Várra emlékeztet: a bejárati villanyórát például Hunyadi János bajuszos képe takarja, vagy a Schedel Krónikában látható híres Buda-metszet modern változata rejti a nagytárgyaló kivetítőjét. Megjegyzendő, az eredeti 1493-as Buda-metszet is megtalálható az épületben.

Christian Lacroix által tervezett szőnyeg, eredeti tölgy parketta, tömörfa nyílászárók, merész falszínek, izgalmas lámpák, modern és kevésbé modern egyedi gyártású bútorok eklektikája, gondosan összeválogatott képek tanúskodnak építész, bérlő és beruházó igényességéről. A ház előtt sétáló és a Halászbástya lépcsői felé igyekvő turisták csupán az impozáns tölgy kapuról és díszkivilágításról sejthetik, hogy ez a historizáló neoreneszánsz épületecske milyen egyediséget rejt.